Nieuws Limburg Zitmeubel van botervlootjes kan nationale prijs binnenhalen

Zitmeubel van botervlootjes kan nationale prijs binnenhalen

Zitmeubel van botervlootjes kan nationale prijs binnenhalen

Het veelvuldig bekroonde ontwerpbureau Studio Segers uit Maaseik ontwikkelde in opdracht van ECO-oh! een milieuvriendelijk zitconcept. Deze zitmeubelen, bedoeld voor de buitenlucht en als naam H-Bank gedoopt, zijn nu genomineerd als kanshebber voor de prestigieuze Henri Van de Velde Awards 2017.

De H-bank is genomineerd in de categorie Ecodesign omdat ze is gemaakt van gerecycleerd huishoudelijk kunststof afval, zoals yoghurtpotjes, botervlootjes, plastic zakken, enzovoort. Bovendien is het meubilair zelf voor 100% opnieuw recycleerbaar. “De bank vindt haar weg naar pleinen, stations, openbare domeinen, scholen en prachtige plekjes, overal in de stad”, zegt ontwerper Wim Segers. “Ontspanning, nieuwe mensen ontmoeten en communiceren is van kapitaal belang in een gezonde samenleving. Het zitconcept ‘H-bank’ is het medium van deze sociale interactie, op een ecologisch verantwoorde wijze.”

Er is ook een prijs van het publiek bij de Van de Velde Awards, uitgereikt aan wie online het meeste stemmen verzameld. Vind je de H-bank mooi, klik dan hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.