Nieuws Limburg Zonhovens bedrijf stikt 500 schorten per dag

Zonhovens bedrijf stikt 500 schorten per dag

Zonhovens bedrijf stikt 500 schorten per dag

Fico Belgium, een bedrijf uit Zonhoven dat al bijna 20 jaar hulpmiddelen maakt voor de medische industrie, is succesvol overgeschakeld op de productie van herbruikbare schorten. Momenteel worden er door 14 stiksters per dag 500 schorten gemaakt, die telkens 50 tot 70 keer kunnen gedesinfecteerd worden.

Het is op vraag van ziekenhuizen in België en Nederland dat Fico Belgium zijn productengamma, dat traditioneel bestaat uit relax-kussens, verzwaringsdekens, verpleegdekens, slaapzakken en hoezen voor massagetafels, heeft uitgebreid. Zaakvoerder Filip Frees ging met plezier in op de noodkreet naar extra beschermend materiaal. Er werd gekozen om herbruikbare schorten te gaan produceren. “Onze schorten worden gemaakt van een ondoordringbaar PU, dat we sowieso voor andere toepassingen in huis hebben”, zegt hij. “Deze samenstelling maakt dat ze perfect te ontsmetten zijn en 50 tot 70 keer herbruikbaar zijn. Een perfect alternatief dus voor de huidige wegwerpschorten.”

Fico Belgium kan de vraag niet meer aan. “Op dit moment hebben we nog 14 freelance stikkers in dienst, waardoor we een productie van 500 schorten per dag kunnen garanderen. Op dit moment hebben we ruim 15.000 schorten geproduceerd, maar de orders blijven binnenstromen. Het heeft ons doen besluiten om deze herbruikbare schorten blijvend in ons gamma op te nemen”, besluit Filip Frees.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.