Nieuws Limburg Zonhovense muurbekleder wint de Ambiorixprijs!

Zonhovense muurbekleder wint de Ambiorixprijs!

Zonhovense muurbekleder wint de Ambiorixprijs!

De Ambiorixprijs 2020 wordt toegekend aan Arte uit Zonhoven. Het bedrijf van de familie Desart is op wereldniveau actief als ontwerper, fabrikant en verdeler van hoogwaardige muurbekleding.

Arte werd opgericht in 1981 door Jean-Pierre Desart en is een 100% familiebedrijf, momenteel gerund door zonen Philippe en Steven Desart. De onderneming is uitgegroeid tot wereldleider, actief in meer dan 80 landen. Naast de hoofdzetel in Zonhoven hebben zij eigen vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, US & Singapore. Arte telt 160 medewerkers en genereert een groepsomzet van 48 miljoen euro.

De Ambiorixjury looft Arte als rolmodel voor ondernemingen die in eerder traditionele sectoren een nieuwe groeidynamiek weten te realiseren op basis van gedurfd ondernemerschap en innovatieve bedrijfsmodellen. Wat Arte maakt tot wereldwijde trendsetter in haar industrie. Juryvoorzitter professor Leo Sleuwaegen zegt: “De spectaculaire, rendabele groei van Arte is het resultaat van een doordachte strategische ‘upgrading-aanpak’, die uitmondde in een totale vernieuwing van zowel hun producten als de marktbenadering. Die unieke strategie vertaalt zich in een bedrijfsmodel met differentiatie naar verschillende segmenten in de markt, een uiterst efficiënte productie en een uitgebreide dienstverlening.”

Arte is in minder dan 10 jaar vanuit een eerder bescheiden marktpositie opgeklommen tot wereldleider in hoogwaardige, veelal artistieke muurdecoratie. Het succes steunt op de geraffineerde designs, de kwaliteit van de producten en de dienstverlening naar de klant. Arte is in alle continenten aanwezig. Meer dan 80% van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. De doordachte ontwerpen, soms uitbundig, soms ingetogen, maken de muurbekleding van Arte een veelzijdig sfeerelement voor zowel residentiële als openbare en hospitality-toepassingen.

De productie van Arte gebeurt deels buitenhuis, maar in toenemende mate in de moderne productievestiging in Zonhoven. De onderneming werkt vooral met eigen designers, maar onderhoudt ook haar netwerk van externe designers. Dit mondt uit in een continue vernieuwing van haar productengamma, met de introductie van ongeveer 12 nieuwe collecties per jaar. “Naast het creatieve en innovatieve wordt Arte ook gekenmerkt door een open leiderschapsstijl, vlakke structuur en mensgerichte cultuur”, aldus nog juryvoorzitter Sleuwaegen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.