Nieuws Limburg Zonhovense uitvinding kan hele wereld veroveren

Zonhovense uitvinding kan hele wereld veroveren

Zonhovense uitvinding kan hele wereld veroveren

Stijn Vandael, een knappe kop uit Zonhoven, heeft een manier gevonden om op korte tijd heel wat elektrische voertuigen gelijktijdig op te laden. Het systeem communiceert met het elektriciteitsnet, waardoor het opladen pas in werking treedt tijdens de goedkopere daluren. De voertuigen fungeren zelf als een grootschalig opslagsysteem dat energie vasthoudt, en wanneer nodig terug aan het net kan afgeven. De toepassing kan wereldwijd van groot belang zijn, vooral als het aantal elektrische voertuigen fors gaat toenemen. Als er niet op een slimme manier met de laadbeurten omgegaan wordt, zal het elektriciteitsnet immers grote moeilijkheden ondervinden.

Stijn VandaelVoor zijn bevindingen heeft Stijn Vandael aan de KU Leuven een doctoraatstitel gekregen met de hoogste onderscheiding en felicitaties van de jury. Het is hoogst uitzonderlijk dat een wetenschappelijk werk die eer te beurt valt.

Stijn Vandael is intussen als onderzoeker verbonden aan EnergyVille, het instituut dat vanuit Genk studiewerk verricht naar duurzame energie en intelligente energiesystemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.