Nieuws Limburg Zuid-Amerikaanse belangstelling voor onze wereldprimeur

Zuid-Amerikaanse belangstelling voor onze wereldprimeur

Zuid-Amerikaanse belangstelling voor onze wereldprimeur

Ilumen, het technisch bureau uit Tessenderlo vooral bezig is met oplossingen voor duurzame energie, heeft een groot contract getekend in Zuid-Amerika. Concreet mag het bedrijf van projectmanager Ismaël Ben-Al-Lal de in Limburg ontwikkelde PID-boxen leveren voor een zonnepaneleninstallatie van meer dan 15 MW, wat goed is voor een zonnepark van meer dan 75.000 zonnepanelen. Deze PID-boxen gaan het rendementsverlies van zonnepanelen tegen en treden preventief op tegen de snelle aftakeling. Daardoor is de ‘return on investment’ dus sneller, beweert Ilumen. In 2 jaar tijd zou de investering terugverdiend zijn. Een wereldprimeur, naar verluidt. “Door onze boxen zal ook de levensduur van de volledige installatie worden verlengd,” claimt Ben-Al-Lal. “Het park zal nadien ook 2,8GWh meer gaan produceren, wat overeen komt met het verbruik van 700 gezinnen.”

Ilumen parkThe Sky is niet de Limit voor Ilumen. “Er staan eveneens nog projecten op de agenda in Engeland, Israël en New Caledonia. Het gaat ons dus voor de wind, of voor de zon, zoals je wil,” besluit Ben-Al-Lal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.