Nieuws Limburg Zweeds model kortwiekt kosten voor internet

Zweeds model kortwiekt kosten voor internet

Zweeds model kortwiekt kosten voor internet

Internetprovider Connect27, een dochter van hostingbedrijf Level27 (uit Hasselt, vroeger Bilzen), heeft een deal gesloten om razendsnel internet voor een derde van de prijs bij bedrijven te kunnen aanbieden.

In Zweden is 2/3 van de internetklanten aangesloten op de breedband glasvezelkabel. “Toch betalen de Zweedse bedrijven zeker 3 keer minder hiervoor dan 95% van de Belgische ondernemingen”, zegt Marcel De Beule, mede-oprichter van Connect27. “Dat heeft onder meer te maken met het succesvolle ‘open access model’, waarbij meerdere serviceproviders een gemeenschappelijke infrastructuur delen. Samen met het Zweedse VX Fiber gaan we deze formule naar België halen en zo flink aan de boom schudden om de tarieven te doen kelderen.” Het Hasseltse bedrijf mikt op een tarief van 295 euro per maand, terwijl daar nu doorgaans meer dan 1.000 euro voor betaald wordt.

Connect27 maakt zich bovendien sterk dat hun oplossing een betere beveiliging toelaat voor het hogere volume aan bedrijfsmatig dataverkeer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.