Nieuws Mechelen 10.000ste patiënt voor Komformplus

10.000ste patiënt voor Komformplus

10.000ste patiënt voor Komformplus

MECHELEN – Iets meer dan 20 jaar na de oprichting mocht de Mechelse muliti-disciplinaire groepspraktijk Komformplus van Philippe Verhagen en zijn vrouw Sophie, zijn 10.000 ste patiënt in de bloemetjes zetten.

Toen Philippe in 2000 zijn eerste stappen in het kinélandschap zette en kort daarna zijn vrouw Sophie aan boord nam had geen van beiden gedacht dat hun schip zo’n koers zou varen. Na 5 jaar kwam Ellen Buekers als eerste therapeut het team versterken, nadien startte ze zelf haar eigen praktijk op.

Ondertussen kregen Philippe en Sophie twee dochters en woonden ze boven de praktijk terwijl Philippe als osteopaat en Sophie als fasciatherapeute hun praktijk verderzetten, ondersteund door enkele kinesitherapeuten.

De praktijk groeide naar vijf therapeuten. Om de pijlers van Komform (Kinesitherapie, Osteopatie, Manuele therapie, Fasciatherapie, Orthopedische en cardiale revalidatie en bekkenbodem Reëducatie en Medische fitness) te ondersteunen werd een privé-verhuis gepland en kon de praktijk uitgebreid worden naar drie verdiepingen en elf therapeuten. De groepspraktijk aan de Brusselsepoortstraat werd heringericht en groepeert diverse specialiteiten onder één dak. Op maandag 22 februari werd een mijlpaal bereikt. De 10.000e patiënt werd in de bloemetjes gezet.

Terwijl de zorgsector sinds de Coronacrisis onder grote druk staat werd de bijdrage van de paramedische pijler in de maatschappij steeds prominenter. “Meteen werd in groep besloten om een bijdrage te leveren om iets terug te geven. Via de artotheek van de vzw Sjarabang werden enkele kunstwerken aangekocht om onze praktijk aan te kleden. We willen ook graag vzw Sjarabang promoten via onze kanalen, waarbij we niet alleen de artotheek in de kijker willen zetten maar vooral het verhaal van inclusie tussen mensen met en zonder beperking willen brengen”, vertelt Philippe Verhagen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.