Nieuws Mechelen 15de ViaVia Joker Reiscafé in Kigali

15de ViaVia Joker Reiscafé in Kigali

15de ViaVia Joker Reiscafé in Kigali

MECHELEN – Reisorganisatie Joker, met basis in Mechelen, opent zijn 15de ViaVia Joker reiscafé. Het wordt in de Rwandese hoofdstad Kigali uitgebaat door het Belgisch/Rwandese koppel Astrid Herbosch en Adolphe Mutoni.

ViaVia Kigali is het vijfde ViaVia Joker Reiscafé in Afrika en het vijftiende in de wereld waar reizigers kunnen overnachten, andere reizigers en locals ontmoeten bij een uitgebreide maaltijd of een drankje, uitstappen boeken en deelnemen aan workshops en avondactiviteiten.

© Joker.

Astrid reisde in 2014 en 2015 18 maanden door Rwanda en werd er verliefd op het land en op Rwandees Adolphe.

Astrid: “Adolphe en ik hebben 3 jaar samengewoond in België. Maar toen begon het te kriebelen: we waren klaar voor een grote uitdaging. Al snel keken we richting Rwanda. Omdat we de zon misten, maar ook omdat we onze ervaringen wilden combineren. Ik, een reisbegeleider en fervent reiziger die graag bezig is met koken, mensen ontvangen en decoreren. En Adolphe, die beschikt over een uitgebreid netwerk en gigantisch veel kennis heeft over Rwanda. We broedden al een tijdje op het idee om een ViaVia Joker Reiscafé op te starten. Na een grondige voorbereiding waren we er helemaal klaar voor!”

In elk ViaVia Joker Reiscafé ligt de focus op sociaal en duurzaam ondernemen. Dat is in ViaVia Kigali niet anders.

Astrid: “We hebben een winkeltje waar we artisanale producten van lokale organisaties verkopen. We hebben eigen tours uitgewerkt, zoals een fashion tour langs lokale designers. En we organiseren activiteiten om mensen samen te brengen, zoals een zangstonde met lokale muzikanten.”

Kigali is veilig en centraal gelegen. Heel wat toeristische trekpleisters liggen op maximum 3 uur rijden: het majestueuze Kivu-meer, Akagera National Park voor safari’s en Volcanoes National Park voor de gorilla’s en vulkanen. Nuyngwe bos, wellicht het best bewaarde bos in Afrika en dé plek voor vogelspotters en chimpanseeliefhebbers, ligt op 6 uur rijden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.