Nieuws Mechelen 3.751 starters in 2021 in arrondissement Mechelen

3.751 starters in 2021 in arrondissement Mechelen

3.751 starters in 2021 in arrondissement Mechelen

MECHELEN – In vijf jaar tijd hebben startende ondernemers in Mechelen en Kempen 7.800 jobs gecreeërd. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van Voka Mechelen-Kempen. Ondanks corona zijn zeven op de tien ondernemingen die in 2017 zijn gestart, vandaag nog actief.

In 2021 zijn er in het arrondissement Mechelen 3.751 nieuwe bedrijven bijgekomen. Dat is het hoogste aantal ooit. “Net als in 2020, heeft corona in 2021 de ondernemersgeest niet kapot gekregen. Zelfs nog versterkt. Het aantal nieuwe bedrijven is belangrijk. Maar nog belangrijker is dat die bedrijven kunnen uitgroeien tot klinkende merknamen in onze regio. Onze analyse toont aan dat de bedrijven daar almaar beter in slagen”, zegt gedelegeerd bestuurder van VOKA Mechelen-Kempen, Tom Laveren. “Als Voka-Kamer zetten we met ons Bryo-traject volop in op de betere begeleiding van al die starters. We brengen hen in contact met andere ondernemers die weten tegen welke obstakels je kan aanlopen. Ook dat draagt bij tot de grotere overlevingskansen van de nieuwe bedrijven.”

70 procent van de ondernemingen die in 2017 zijn opgestart, is nu nog actief. Voor 2021 is dat 96 procent. De analyse, gebaseerd op cijfers van onderzoeksbureau Bel-first, toont duidelijk aan dat starters in Mechelen en Kempen doorzetters zijn. Van de 6.888 ondernemingen die in 2017 werden opgericht in de hele regio, zijn er vandaag nog 4.820 aan de slag. Met andere woorden: zeven op de tien ondernemingen zijn er nog. Met een ‘overlevingsgraad’ van 70 procent doen die ondernemingen het beter dan de rest van Vlaanderen (66 procent).

Als je kijkt over het geheel van de voorbije vijf jaren – goed voor 39.080 ondernemingen die sinds 2017 van start gingen in Mechelen en Kempen – zijn er vandaag nog 32.537 actief. Dat is 83 procent. De overlevingskans neemt toe richting 2021, omdat de bedrijven minder lang bestaan en de kans op een faillissement kleiner is.

www.voka.be/bryo

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.