Nieuws Mechelen 60% van bedrijven wil vaccineren op de werkvloer

60% van bedrijven wil vaccineren op de werkvloer

60% van bedrijven wil vaccineren op de werkvloer

MECHELEN – Zes op de tien Vlaamse bedrijven met meer dan 50 medewerkers willen dat hun personeel in het bedrijf zelf, op de werkvloer, een prik kan krijgen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

De bedrijven kunnen hiervoor hun eigen medische dienst inschakelen of werken met een externe dienst. “We moeten snelheid maken met het vaccineren van mensen. Onze bedrijven willen mee helpen. We hopen dat de overheden en de taskforce ingaan op dit aanbod”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

Na de kwetsbare personen en zorgberoepen moet de rest van de beroepsbevolking zo snel als mogelijk een prik krijgen. Dat is cruciaal willen we weer normaler leven, werken en ondernemen. Momenteel werken de overheden aan de volgende fase van de vaccinatiestrategie. Voka – KvK Mechelen-Kempen vindt dat de overheden vol moeten gaan voor het vaccineren op de werkvloer. In de bedrijven zelf.

“We merken een bijzonder grote bereidheid bij onze bedrijven om te helpen bij de vaccinatie. Voka roept de overheid op om deze uitgestoken hand van de bedrijfswereld aan te nemen. We moeten zo snel als mogelijk zoveel mogelijk mensen vaccineren. Vaccineren op het werk kan helpen. Op die manier blijft ook de afwezigheid van de werkplek tot een minimum beperkt”, zegt Tom Laveren van Voka – KvK Mechelen-Kempen. De Voka-enquête werd begin deze week afgenomen bij bijna 1.000 ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Tina D. 2021-02-12 12:03:11

Dan kan er eindelijk een beetje vooruitgang geboekt worden bij het inenten tegen corona . Ik geloof niet dat er iemand is die nog snapt waarom het toch zolang moet duren eer men in België uit zijn pijp komt en er eens vlotjes invliegt. Wie heeft daar belang bij?

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Maanhoevebad zoekt uitbater

SINT-KATELIJNE-WAVER - Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een uitbater voor het Maanhoevebad en de bijhorende cafetaria. Het… Lees meer