Nieuws Mechelen Aannemer en cafébaas uit Lier verschijnt in programma ‘Bestemming X’

Aannemer en cafébaas uit Lier verschijnt in programma ‘Bestemming X’

Jef Brabants. Foto: VTM Jef Brabants. Foto: VTM

Aannemer en cafébaas uit Lier verschijnt in programma ‘Bestemming X’

LIER – Aannemer en bijna ex-cafébaas Jef Brabants (32) uit Lier was maandag 6 maart voor het eerst te zien in het programma ‘Bestemming X’. Hij is nu ook in de running voor de hoofdprijs van 50.000 euro.

Bestemming X schudde een verrassing uit de mouw. Jef Brabants werd geïntroduceerd als nieuwe kandidaat. “En toch was ik ook al in de eerste aflevering te zien, op het vliegveldje van Kortrijk”, vertelt hij. “Ik zat aan de incheckbalie tussen de figuranten. Op dat moment wist ik dat er een kans was dat ik later in het spel zou komen, maar voor de rest werd ik in het ongewisse gelaten. Toen de oproep kwam dat de vluchten geannuleerd waren en de zogezegde passagiers wegwandelden, ben ik ook vertrokken. Ik moest me in die opnameperiode beschikbaar houden, maar ik ben de eerste dagen gaan werken. Tegen het weekend erna kreeg ik een mail dat ik kon vertrekken naar de luchthaven. Maar dat was pas een dag voor de afreis.”

Jef vloog naar Klagenfurt in Oostenrijk, en vervolgens ging het met een urenlange taxirit naar Slovenië. “Ik was niet geblinddoekt, maar men had me ook niet geïnformeerd wat het spelletje precies zou inhouden. Ik wist dus niet dat het belangrijk was dat ik onderweg moest opletten waar ik was.”

De deelnemers mochten beslissen of Jef aan boord kwam, maar ze lieten hem staan. “Ze lieten de groep beelden van mij zien tijdens de fietsproef die we voorafgaand al hadden ingeblikt. Ik legde die proef als beste af. Blijkbaar was er niet veel interesse om mij mee te nemen, een keuze die ik begrijp. Want er was een nadeel aan verbonden als ze mij zouden meenemen.”

Brice Willemssens, Jef Brabants en Finn De Vries bji hun pop-upcafé Raly
Brice Willemssens, Jef Brabants en Finn De Vries bij hun pop-upcafé Raly. Foto: Chris Van Rompaey

Jef is zelfstandig aannemer in renovaties van beroep. “Het is een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb, want nu heb ik de vrijheid die ik altijd gezocht heb in een job. Wij renoveren herenhuizen, maar ook andere woningen, in de regio Lier. We hebben zopas de oude melkfabriek verbouwd. Dat is een pand dat dateert uit het jaar 1630. Dat soort huizen is onze specialisatie. Ik ben zelf in de ban van herenhuizen, elk pand is een nieuwe uitdaging. Je weet waar je begint, maar nooit waar je eindigt. Ik vind zulke huizen verbouwen interessanter dan het zetten van een nieuwbouwwoning.”

Pop-upcafé Raly

De afgelopen jaren was Jef ook uitbater van het pop-upcafé Raly in de buurt van het zwembad van Lier. “Al stop ik daar op 17 maart mee. Ik kocht dat pand met mijn vriendin om appartementen op te zetten. Het was een bestaand café dat gesloten was. Toen brak de coronacrisis uit. Via twee jobstudenten kreeg ik de vraag of ze bij mij mochten werken omdat het café waar zij werkten de deuren moest sluiten van de overheid. Toen ze die toog zagen staan, ontstond het idee om er een pop-upcafé van te maken. De oorspronkelijke bedoeling was om de deuren vier maanden lang te openen, maar ondertussen zijn we twee jaar verder.” Dat Jef meedoet aan Bestemming X was een geheim. “Er zijn enkele kennissen die mij hadden herkend in de eerste aflevering, maar die denken dat ik slechts figurant was.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.