Nieuws Mechelen Achilles ontwerpt mee kaarsenkapellen voor Scherpenheuvel

Achilles ontwerpt mee kaarsenkapellen voor Scherpenheuvel

Achilles ontwerpt mee kaarsenkapellen voor Scherpenheuvel

scherpenheuvelkapelDe nieuwe kaarsenkapellen die dit jaar in het bedevaartsoord Scherpenheuvel in gebruik werden genomen, zijn ontworpen door het Mechelse bureau Achilles Design in samenwerking met Studio Roma uit Kessel-Lo.

De voorkant van de kapel is bedoeld voor de gelovigen die een kaars komen aansteken; de achterkant is ontworpen voor de medewerkers die de kapel onderhouden, opdat zij hun werk zouden kunnen doen zonder de bedevaarders te storen.

Het patroon van de achterwand van de kapel refereert naar de rozenknop. Dat is één van de symbolen van Maria, net als de zevenpuntige ster en de tuin rond de basiliek. De geperforeerde achterwand maakt dat de kapel naadloos wordt geïntegreerd in de tuin. De buitenste structuur van Corten staal refereert naar de zandsteen die ter plaatse voorkomt.

kaarsEr werden tevens nieuwe kaarsen ontworpen. De kroon van Maria bovenaan zorgt ervoor dat de kaarsen in open lucht kunnen blijven branden. Zelfs de kartonnen dekseltjes op de nog niet aangestoken kaarsen werden met zorg ontworpen. Ze kunnen worden gebruikt als intentiekaartjes.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.