Glenn Roggeman, CEO van de AED Group. Foto: Joris Herregods

AED group uit Willebroek staat te koop, mediapark in Lint blijft in Belgische handen

Het audiovisuele bedrijf AED Group uit Willebroek heeft zichzelf opengesteld voor een nieuwe investeringspartner om internationaal verder te kunnen groeien. Dat meldt de specialist in licht- en geluidsinstallaties donderdag in een persbericht. De filmstudio's in het mediapark van Lint blijven echter wel nog grotendeels in Belgische handen.

"Onze externe investeerders zaten al sinds 2007 in het bedrijf en hebben een lang groeitraject meegemaakt", zegt Filip Van Vlem, communicatiemanager bij AED Group. "Dat is langer dan voorzien".

Onder andere de investeringsbedrijven PE Group en ING Private willen het bedrijf nu naar een volgend niveau tillen en kijken daarvoor naar andere continenten. Zij zullen bij een verkoop wel uit de AED Group stappen.

Er zijn twee opties om te komen tot een nieuwe grootaandeelhouder. Ofwel neemt een solide speler uit de sector zelf AED group over, ofwel gaat men op zoek naar een nieuwe participatiemaatschappij die het bedrijf internationaal kan helpen groeien. "Men zal nu de markt consulteren", aldus nog Van Vlem. "Het is aan derde partijen om een bod te doen."

Glenn Roggeman richtte AED Group op in 1985 als een verhuurbedrijf. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een leider op de Europese audiovisuele markt. Ook in het Midden-Oosten is de AED Group actief, waar het materiaal levert voor de entertainmentsector. In 2022 boekt men een winst (voor aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen) van 24 miljoen euro.