Nieuws Mechelen AFAS Software is gul voor De Willekom

AFAS Software is gul voor De Willekom

AFAS Software is gul voor De Willekom

AFAS SoftwareAFAS Software heeft een cheque van 7000 euro uitgereikt aan vzw De Willekom, een Mechels kortverblijf voor personen met een mentale of meervoudige beperking, of met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De leverancier van bedrijfssoftware met Belgisch kantoor in Mechelen gaf de organisatie tevens zeven laptops.

De gift zal worden gebruikt voor het opzetten van een zelfstandig en beveiligd WiFi-netwerk voor de gasten van De Willekom. De Mechelse vzw wou al jaren verder automatiseren, maar tot nu toe ontbraken daarvoor de financiële middelen. Dankzij de gift van AFAS Software kan De Willekom eindelijk een speciale IT-voorziening voor zijn gasten opzetten. “In De Willekom is het altijd een beetje vakantie”, zegt Leen Van Heukelom, directrice van de vzw. “We willen het verblijf van onze gasten zo aangenaam mogelijk maken en zijn daarom voortdurend op zoek naar zinvolle en leuke bezigheden. Vaak was er voor deze activiteiten een PC nodig, en meestal werd dan die van de begeleider gebruikt.” Al snel bleek één PC per leefgroep niet voldoende. Bovendien zat hieraan ook een risico verbonden aangezien op deze PC’s ook de dossiers van de gasten zelf staan en ze toegang hebben tot alle websites. “We begonnen te dromen van een apart netwerk en aparte computerhoeken per leefgroep”, aldus Van Heukelom. “Dankzij de gift van AFAS Software beschikken we nu over aparte PC’s en de middelen om een onafhankelijk en beveiligd WiFi-netwerk op te zetten voor de gasten.”

Machiel Den Dekker, Manager Customer Operations bij AFAS Software, verklaart waarom De Willekom werd uitgekozen voor de schenking. “We wilden een lokale organisatie ondersteunen in onze Belgische thuisstad Mechelen. Belangrijk was dat onze bijdrage significant zou zijn voor het verbeteren van de organisatie en haar diensten, en niet gewoon een druppel op een hete plaat. Daarnaast paste dit initiatief bij onze doelstelling om voortdurend processen te automatiseren en te digitaliseren. De speciale computerhoeken in De Willekom sluiten daar mooi op aan.”

De cheque werd overhandigd door Robert Koelman, directeur van AFAS Software in België. De helft van het geschonken bedrag bestaat uit donaties van AFAS partners. AFAS heeft dat bedrag verdubbeld tot 7000 euro en er nog zeven laptops bovenop gedaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.