Nieuws Mechelen AirBnb vindt vlot de weg naar onze regio

AirBnb vindt vlot de weg naar onze regio

AirBnb vindt vlot de weg naar onze regio

MECHELEN – De hotelsector moet stilaan rekening beginnen houden met een stevige concurrent op de logiesmarkt. Airbnb is aan een sterke opmars bezig, ook in de ruime Mechelse regio. Dat blijkt uit een studie van AP Hogeschool.

Airbnb is als disruptieve speler duidelijk aanwezig op de logiesmarkt in de provincie Antwerpen. “Met bijna 2.000 accommodaties is Airbnb in de provincie Antwerpen goed voor een aandeel van 1/3e van het aantal hotelkamers”, merken Christian Holthof en Sophie van Tilburg, onderzoekers van de opleiding Hotelmanagement aan AP Hogeschool, in hun resultaten op. Het gaat om cijfers van oktober 2017.

Grootste concentratie in Mechelen en Boom

Het deelplatform heeft ook zijn weg naar de ruime Mechelse regio gevonden. In Mechelen zelf zijn er 81 Airbnb-locaties. Dat aantal gaat de concurrentie aan met 15 hotels die in totaal zo’n 610 kamers aanbieden. De tweede grootste aanbieder is opvallend genoeg Boom (66), gevolgd door Rumst (32), Willebroek (27) en Niel (18). Pas op de zesde plaats komt Lier (17).

Verder kunnen mensen ook in Bornem (9), Puurs (7), Heist-op-den-Berg (3), Bonheiden (3), Berlaar (2), Sint-Katelijne-Waver (2) en Putte (1) een verblijf via Airbnb boeken. Ter vergelijking: in stad Antwerpen alleen waren er 1.088 logies via Airbnb.

Voor Mechelen is ook de verdeling voor de beschikbare types van woningen bekend. Het gaat daar om 41 privékamers, 38 gehele woningen en 2 gedeelde woningen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.