Nieuws Mechelen Al meer dan 120 handelaars aanwezig op lentebraderie: “En er komen er nog bij”

Al meer dan 120 handelaars aanwezig op lentebraderie: “En er komen er nog bij”

Al meer dan 120 handelaars aanwezig op lentebraderie: “En er komen er nog bij”

MECHELEN – De Mechelse binnenstad staat komende vrijdag en zaterdag voor zijn grootste braderieweekend in jaren. “Meer dan 120 kraampjes zijn het al, én er komen nog handelaars bij”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

De Lentebraderie vindt komend Hemelvaartweekend plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. De kramen staan opgesteld langs de grote winkelassen Bruul, IJzerenleen en Onze-Lieve-Vrouwestraat, maar ook op de Botermarkt en in de Borzestraat, in de Geitestraat en in de Graaf van Egmontstraat.

“Door de werken in de Onze-Lieve-Vrouwestraat ziet de Lentebraderie er dit jaar iets anders uit. Zowel op de Korenmarkt als op de Vijfhoek staan er ook kraampjes”, vertelt Milis. Een recordaantal handelaars neemt deel. “We tellen ondertussen 121 kraampjes en ieder moment krijg ik mails van handelaars om deel te nemen. Zoveel waren het er in vijf jaar tijd nog nooit”, zegt Geert Milis.

 

Schepen Greet Geypen en handelsvoorzitter Geert Milis met folders van de nieuwste shoppingroutes. — © Stad Mechelen

Handelsorganisatie Mechelen MeeMaken neemt de organisatie van de Lentebraderie ondertussen een vijftal jaar voor zijn rekening. Speciaal voor de braderie liet ze voor de lokale handelaars borden met hun naam op maken. Die kunnen ze aan hun kraam hangen.

Randanimatie

Mechelen MeeMaken zorgt ook voor randanimatie. In een vintage Volkswagenbusje kun je gratis op de foto en je krijgt ze afgedrukt mee naar huis. Airkesmachine brengt muziek met de nodige toeters en bellen en probeert bezoekers te verleiden met gezamenlijke zang- en dansmomenten. Ook Benidorm Eugene trekt door de Mechelse straten met zijn gepimpte chromen scootmobiel. Met ingebouwde subwoofers, ledverlichting en zelfs een rookmachine trakteert hij het publiek op leuke dansmuziek.

Het stadsbestuur ondersteunt Mechelen MeeMaken. “Meer dan 120 kramen op de Lentebraderie, dat is een groot succes. Het toont de positieve vibe die er momenteel heerst in Mechelen. Zo’n evenementen maken onze stad ook gezelliger”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. Tijdens de Lentebraderie lanceert de Dijlestad ook nog eens twee nieuwe shoppingroutes: ‘Beleef Mechelen Anders’ en ‘Ontdek De Wereld’. (svh)

https://shoppenin.mechelen.be/beleef-mechelen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.