groeps 1

AMAi in 2 jaar tijd van 48 naar 70 medewerkers

MECHELEN - Het Mechelse AMAi (arbeidsmatige activiteiten) is op twee jaar tijd gegroeid van 48 naar 70 medewerkers. Daarbovenop breidt de werking uit. Naast de naaiateliers en manuele taken organiseert AMAi nu ook een creatief atelier. Dat wordt gevierd tijdens een opendeurdag op woensdag 26 oktober.

Al twee jaar huist AMAi op de benedenverdieping van het Mechelse stadhuis, ondertussen werken er zo’n 70 mensen. Stadsdiensten, particulieren, verenigingen of bedrijven kunnen op AMAi beroep doen voor naaiopdrachten of verschillende manuele taken, zoals het samenstellen van goodiebags, inpakken van cadeaus, afwerken van printwerk enzovoort. Recent breidde AMAi uit met een creatief atelier. Hier doen ze aan zeefdrukken, vervaardigen ze van oud nieuw papier en maken ze bijenwasdoekjes, een duurzamer alternatief voor plastic- en aluminiumfolie.

“De AMAi-medewerkers willen werken, maar kunnen om verschillende redenen nog niet of niet meer in het reguliere arbeidscircuit terecht. Via arbeidszorg zoeken we vanuit de stad actief naar een passend takenpakket voor deze Mechelaars, rekening houdend met hun kwetsbaarheden én talenten. Daarbovenop kunnen zij rekenen op psychosociale begeleiding op de werkvloer. We doen er alles aan om voor deze gemotiveerde groep medewerkers een gezonde en aangename werkplek te voorzien”, vertelt schepen voor sociale zaken en welzijn Gabriella De Francesco.

“AMAi is geen bezigheidstherapie maar volwaardige arbeid voor mensen waarvoor dat niet evident is. De producten zijn niet made in China maar made in Mechelen. Deze mensen hebben er hun hart en ziel in gelegd. Dit initiatief laat zien dat je economische rendabiliteit perfect kan combineren met de zorg voor mens, samenleving en milieu”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie. Door de sterke groei staat AMAi open voor nieuwe werkopdrachten.

www.mechelen.be/amai