Nieuws Mechelen Antilope De Bie lanceert nieuw drukproces dat het zelf ontwikkeld heeft

Antilope De Bie lanceert nieuw drukproces dat het zelf ontwikkeld heeft

Foto Dirk Vertommen

Antilope De Bie lanceert nieuw drukproces dat het zelf ontwikkeld heeft

DUFFEL – Antilope De Bie lanceert een zelf ontwikkeld drukproces. Dankzij Flux krijgt je drukwerk dat volgens de Duffelaars “een ongeëvenaarde scherpte en kleurintensiteit op elke papiersoort” geeft. Vooral het resultaat op ongestreken (ruw) papier zou een grote stap voorwaarts zijn in de drukkerijwereld.

De Duffelse drukkerij met Lierse roots bestaat al sinds 1922, maar ook op die gezegende leeftijd blijft het familiebedrijf voortwerken aan innovaties in de sector. Deze keer met een nieuw drukproces dat vooral voor ruw papier uitblinkt.

“Ongestreken papier absorbeert de inkt, waardoor kleuren minder intens zijn dan op gestreken papier. Flux elimineert dit kwaliteitsverschil en toont op ruw, ongestreken papier hetzelfde scherpe en kleurechte beeld als op glad papier. Daarbij gaan we veel verder dan de bestaande ISO-norm”, legt CEO Bart De Bie uit.

“Om dit resultaat te behalen, gebruikt Flux een erg fijn raster van 300 lijnen per inch, een stuk meer dan het gebruikelijke maximum van 200. Zo’n raster deelt een beeld op in fijne puntjes, waardoor het gedrukt kan worden. Hoe fijner dit patroon, hoe gedetailleerder het drukwerk. Bovendien maken we gebruik van lichtdroging, waardoor de inkt onmiddellijk droogt en minder geabsorbeerd wordt door het ongestreken papier.”

Antilope De Bie is gevestigd op kmo-zone Itterbeek in Duffel en telt bijna honderd medewerkers. De jongste jaren heeft het zich meer en meer gespecialiseerd in ‘high end’-drukwerk zoals fotoboeken en chique brochures.

Bart De Bie. Foto RR

Reageer op dit bericht

Reacties

Herman A. 2022-07-01 13:08:25

Proficiat met weer eens een pachtige nieuwe realisatie. Het doet mij veel deugd om te zien wat de kleinzonen van "nonkel Koen"stap voor stap blijven realiseren. Blijft er ook nog tijd om nog eens te fietsen?

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.