Nieuws Mechelen APBC strijkt drie dagen neer in het Oh!

APBC strijkt drie dagen neer in het Oh!

APBC strijkt drie dagen neer in het Oh!

Vanaf 6 maart strijkt ANTWERP. POWERED BY CREATIVES (APBC) in het Mechelse ondernemershuis Oh! neer. Tijdens een co-creatietraject van drie dagen ondersteunen creatieve ondernemers kmo’s bij het innoveren van hun bedrijfsmodel. Het innovatietraject maakt deel uit van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS., een Europees project waarvoor APBC de krachten bundelt met Stad Mechelen, Stad Turnhout en Strategische Projectenorganisatie Kempen. Voor het traject zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

“Innovatie is in deze snel veranderende en onzekere economische tijden van groot belang. Niet enkel voor multinationals, maar ook voor Vlaamse bedrijven”, benadrukt Sara Landuydt van APBC. “Via deze co-creatietrajecten willen we Vlaamse kmo’s op een laagdrempelige manier laten ontdekken wat hun innovatiemogelijkheden zijn.” Door het grote netwerk aan creatieve experts waarover de projectpartners beschikken, kan er altijd een geschikt profiel worden gevonden, met de juiste ervaring. “Na afloop van het traject beschikt elk deelnemend bedrijf over een concreet plan van aanpak, waarmee het klaar is om verdere stappen te ondernemen en de innovatie daadwerkelijk te implementeren”, verduidelijkt Daphne Storms van het Oh!.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. is niet aan zijn proefstuk toe en lanceerde in januari al een eerste co-creatietraject in Turnhout. Vijf bedrijven, gaande van een accountancybedrijf tot een groothandel in noten, zuidvruchten en rijstcrackers, werken daar op dit moment onder begeleiding van een creatieve ondernemer aan hun vernieuwde bedrijfsmodellen en toekomstvisie. Na Turnhout en Mechelen is ook nog Antwerpen aan de beurt. Kmo’s die interesse hebben om deel te nemen aan deze co-creatietrajecten, kunnen zich nog steeds aanmelden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.