Nieuws Mechelen Archi.des richt spin-off op

Archi.des richt spin-off op

Archi.des richt spin-off op

ArchidesMultiprofessioneel architectuurbureau Archi.des uit Mechelen heeft de spin-off Multiplano International N.V. opgericht. Het bureau nam deze beslissing omdat het vaststelde dat klanten zich in hun bouwprojecten vaak te laat laten omringen door experten als Archi.des, waardoor de resultaten minder doeltreffend en duurzaam zijn.

Multiplano International werd opgericht als One Stop Service Point Platform om dat probleem te verhelpen. Bouwprojecten worden ontworpen en gerealiseerd door een team van verschillende professionals met respect voor de eisen van de klant. De total problem solving service overstijgt het pure ontwerp- en studiewerk en bundelt heel wat uiteenlopende disicplines: architectuurontwerp, stabiliteit, technieken, logistiek, interieur, presentaties, haalbaarheidsstudies, energie, exploitatiesimulaties, opmetingen en project management.

Ingenieur-architect en managing director van Archi.des Etienne Livémont deed een beroep op de externe hulp van Innotek bij de opstart van het One Stop Service Point Platform. Innotek-coach Jos Spilstijns van AB Experientia bood het bedrijf ondersteuning op diverse vlakken.

Jos Spilstijns: “Boeiende gesprekken en discussies met Etienne hebben het platformconcept verhelderd tot een unieke aanpak in het voortraject van een vastgoedproject. De bouwwereld houdt echter – voorlopig nog – vast aan conservatieve samenwerkingsmodellen.”

Hij wijst op de noodzaak om aannemers te overtuigen van het nut van een platform als Multiplano. “Ook aannemers moeten zich bewust worden van een total problem solving approach vooraleer zij finaal gecontracteerd worden. Zij vormen een te prospecteren groep voor Multiplano.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.