Nieuws Mechelen Armonea gaat internationaal

Armonea gaat internationaal

Armonea gaat internationaal

samenwerkingZorgbedrijf Armonea, met hoofdkantoor in Mechelen, heeft de overnames aangekondigd van de Spaanse zorggroep La Saleta en het Duitse DPUW (Deutsche Pflege Und Wohnen). Het zijn de eerste twee internationale overnames van Armonea. De groep heeft nu een sterke basis om verder door te groeien in beide landen. Intussen werden de lokale Mededingingsautoriteiten op de hoogte gebracht van de intentie tot overname.

Na de overnames beheert Armonea in totaal 125 zorgsites (82 in België, 17 in Duitsland en 26 in Spanje), 8 dagverzorgingscentra en 4 kinderdagverblijven. Armonea zal na de overname meer dan 9.000 medewerkers tellen, die zorg dragen voor meer dan 14.000 senioren. Met de geplande uitbreidingen zal de groep in de komende maanden de kaap van 15.000 residenten bereiken. De overnames worden gefinancierd door een kapitaalsverhoging en een langetermijnfinanciering door een consortium van banken.

Chris Cools, CEO van Armonea: “Armonea is een bedrijf met een duidelijke groeiambitie. Met deze overnames onderstrepen we die ambitie. Na een goede screening van de markt zijn we in Spanje en Duitsland terechtgekomen. Beide landen hebben een groot potentieel om onze ambities waar te maken: ze kennen een sterke vergrijzing en beschikken over een relatief beperkt aanbod in een zeer versnipperde markt. Door de overnames hebben we nu een goede basis om verder door te groeien in deze landen en er met een kwalitatief zorgaanbod bij te dragen aan een oplossing voor de vergrijzing.”

DPUW en La Saleta zijn onder de indruk van het kwaliteitsprogramma Armonea Experience, dat actief inzet op klantvriendelijkheid en persoonsgerichte zorg en van de specifieke expertise die Armonea ontwikkelde rond de opvang van personen met dementie en hun familieleden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.