Nieuws Atypische HR-speler staat mannetje tussen grote spelers

Atypische HR-speler staat mannetje tussen grote spelers

Katrien Fabry (links), Tim Van Campenhout en Diane Wierinckx.

Atypische HR-speler staat mannetje tussen grote spelers

LONDERZEEL/VILVOORDE/BRUSSEL/BORNEM – De Belgische HR-wereld wordt gedomineerd door grote (inter)nationale spelers met strakke organisatie-en beslissingsstructuren en processen. Tussen de grote namen voelt één atypische organisatie zich als een vis in het water: Go4Jobs. Het HR-bedrijf werkt met zelfstandige uitzendondernemers in een hyperlokale KMO-context.

Tim Van Campenhout is gepokt en gemazeld in het HR-wereldje. Na eerdere ervaringen bij bekende HR-spelers wisselde hij ongeveer 5,5 jaar geleden zijn bediendestatuut in voor de uitdaging van zelfstandig uitzendondernemer bij Go4Jobs. “In een sector waar ik al jaren met hart en ziel in werk kreeg ik plots de kans om op eigen benen iets uit te bouwen en grotere verantwoordelijkheid te dragen. Kortom, om op een andere manier met mijn jarenlange HR-ervaring de markt te betreden”, legt Tim uit. De ondernemer baat in thuisbasis Londerzeel en het naburige Bornem een HR-kantoor uit. Die uitvalsbasis is niet toevallig gekozen, Tim kent de lokale economische dynamiek als zijn broekzak.

Lokaliteit

Go4Jobs is niet een HR-facilitator uit een dozijn. “We onderscheiden ons vanuit onze rol als ondernemer met bewezen trackrecord naar andere ondernemers toe en de lokaliteit die een erg belangrijke rol speelt voor kandidaat én klant. Het is een andere dynamiek en beleving. Als je zaterdag je klant tegenkomt in de Colruyt of op café, dan heb je er een andere band mee dan dat je je klanten enkel telefonisch hoort tijdens de week”, zegt Tim.

“Je weet steeds wat er leeft in je regio en dat kan je perfect uitspelen in combinatie met onze jarenlange ervaring”, vult Diane Wierinckx, uitzendondernemer voor Vlaams-Brabant in Mechelen aan.  “Er is natuurlijk de professionele babbel maar je hebt in je eigen regio wel altijd iets te vertellen tegen de kandidaten en klanten. Dat maakt ons anders. Het ondernemend zijn volgens de noden van de lokale markt in de wetenschap dat elke regio gekenmerkt wordt door zijn specifieke economische behoeften.”

Overleg

Go4Jobs telt momenteel 12 zelfstandige uitzendondernemers, goed voor 22 kantoren verspreid in  Vlaanderen. Ondanks hun zelfstandig statuut opereren de HR-ondernemers niet op een eilandje. “Op regelmatige basis zitten we voor overleg samen om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Tijdens die gesprekken worden interne en externe cases besproken en geëvalueerd. Zowel de goede als de minder goede zaken komen aan bod. Die aanpak houdt ons wakker en verbonden”, zegt Wierinckx.

Omkadering

Wie als uitzendondernemer aan de slag gaat kan rekenen op professionele omkadering. Binnen de G4Jobs Holding is in Antwerpen een ondersteunend Service Center actief. “Onze uitzendondernemers werken voor eigen rekening maar met ondersteuning van onze diensten. Experten in uiteenlopende domeinen (Payroll, administratie, marketing-en merkenbeleid, juridisch,..) staan de uitzendondernemers bij. Zelfs bij de inrichting van hun kantoor kunnen ze rekenen op hulp en advies. Dat zijn zaken waar ze zich het hoofd niet over hoeven te breken. Je kunt je je als uitzendondernemer focussen op je corebusiness: ervoor zorgen dat je de juiste bediende of arbeider aan het werk zet bij uw lokale KMO klanten en de klanten een perfecte service op maat kan bieden. Bij die type ondernemingen kunnen we echt het verschil maken. Over die warmzakelijke aanpak sluiten we geen compromissen”, zegt Katrien Fabry, overkoepelend HR-manager.

Uitbreiding

Voor de uitbreiding van de footprint van Go4Jobs zoekt de onderneming zelfstandige uitzendondernemers in het Waasland, Kempen en Limburg. Er wordt ook gedacht aan expansie richting Leuven en Zaventem. Voor Go4Jobs Construct, de divisie in de bouwsector en met filialen in Zwijnaarde en Wommelgem, wordt er gezocht naar ondernemersbloed in de regio Antwerpen en Kempen. Ook is er een wens om stap voor stap uit te breiden naar de Haven.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Meest gelezen in deze regio