Auto Natie Group levert onderdelen aan TSM Foto: Dirk Vertommen

Auto Natie Group schenkt elektrische kart aan leerlingen TSM

De leerlingen van het vierde jaar Voertuigtechnieken van de Technische Scholen Mechelen (TSM) kregen dinsdag de onderdelen van een elektrische kart. Die kart moeten ze de komende maanden in elkaar zetten, zodat ze er in het voorjaar mee kunnen racen. De onderdelen worden geschonken door Auto Natie Group, dat zo contact wil leggen met toekomstige techniekers.

Enkele weken geleden ontvingen de leerlingen Voertuigtechnieken van TSM al de onderdelen voor een eerste kart. Die werden toen geschonken door Porsche. Nu zorgde Auto Natie Group, dat een twaalftal vestigingen heeft in de regio’s Mechelen en Antwerpen, voor de onderdelen. Het gaat om een basiskit die ze in elkaar moeten zetten en waarmee ze in het voorjaar zullen racen op het circuit van Zolder.

Die wedstrijd, waar zo’n honderd schoolteams aan zullen deelnemen, wordt georganiseerd door Greenpower en ontstond 25 jaar geleden in Engeland. “Vorig schooljaar organiseerden we een eerste editie in België”, zegt Pierre de Canniere van Greenpower Benelux. “De basis is voor ieder team hetzelfde, maar de scholen kunnen wel aanpassingen doorvoeren op het vlak van technologie en techniek. Ook de carrosserie maken de leerlingen zelf.”

Via het project leren de scholieren op een speelse en laagdrempelige manier werken met elektrische voertuigen. “Het is een zeer interessant project”, zegt leerling Warre De Schoenmaeker (15). “Het is eens iets anders dan de dagelijkse lessen en we leren zo bij over elektrische auto’s. Nu er steeds minder auto’s met een verbrandingsmotor zijn, is dat belangrijk. De komende maanden gaan we er alles aan doen om onze kart zo snel mogelijk te maken en de wedstrijd te winnen.”

Troef

Auto Natie Group zet via importeur D’Ieteren graag haar schouders onder het project. “De leerlingen van vandaag worden op termijn onze nieuwe techniekers”, zegt Philip Van Langenhove van Auto Natie Group. “Het is dus belangrijk om goede banden te onderhouden met de scholen en hun leerlingen. Door een duurzame samenwerking op te zetten met de Greenpower Challenge, is het bovendien een extra troef om ook de komende jaren nieuwe leerlingen aan te trekken.”

 

Niet alleen de leerlingen van het vierde jaar Voertuigtechnieken, maar ook de andere opleidingen worden bij het project betrokken. “Er is een interessante kruisbestuiving tussen de verschillende richtingen”, zegt Dirk Goyvaerts, coördinator bij TSM. “Zo gaan de leerlingen van de opleiding grafische vormgeving aan de slag om de flyers en affiches voor de wedstrijd te maken. Op die manier is het een leuk project voor heel veel verschillende leerlingen.”