Nieuws Mechelen Autobussen Cannaerts viert 100ste verjaardag

Autobussen Cannaerts viert 100ste verjaardag

Drie generaties Cannaerts

Autobussen Cannaerts viert 100ste verjaardag

HEFFEN – Autobusbedrijf Cannaerts uit Heffen (Mechelen) vierde het afgelopen weekend zijn 100ste verjaardag met een feestje voor personeelsleden en ex-medewerkers. Ondertussen zit met Charlotte en Margaux Cannaerts de vierde generatie van dit familiebedrijf al mee aan het stuur van de onderneming.

In 1921 werd het bedrijf Autobussen Cannaerts gesticht door Florent Cannaerts en zijn echtgenote Juliette Hauloy. Ze kochten een Ford type T van 17 plaatsen. Kort na de oprichting werd de eerste reisbus aangekocht. Met de Mechelse bakkersbond vertrok Florent als één van de eerste autocaruitbaters helemaal naar de verre Ardennen met als “hoogtepunt”: de Baraque Michel.

In 1945 werden elf bussen door het leger in beslag genomen om elders te worden ingezet. Slechts twee bussen bleven over om mensen te vervoeren. Omdat brandstof niet te vinden was, plaatste Florent Cannaerts een gasketeltje in elke bus. Vlak na de oorlog werd de eerste gelede bus in dienst gezet: een Ford in perfecte staat, overgekocht van het Engelse leger.

In 1969 reden vier bussen van Cannaerts vanuit Engeland naar Calcutta in India. Doorheen heel Europa en Azië – met vele hindernissen en weinig autosnelwegen!  De bussen waren 2 maanden onderweg vooraleer hun bestemming te bereiken. Elke bus was uitgerust met bagagerekken waarop de tenten lagen waarin werd overnacht. Elke bus werd bemand door welgeteld één chauffeur die de hele verre rit deed. Nadat de passagiers twee maanden ter plaatse waren gebleven vatte men de terugrit aan, om twee maanden later behouden thuis te komen.

In 1980 was er een brand waarbij de overdekte loods en vijf bussen uitbrandden. Maar Autobussen Cannaerts krabbelde recht.

Als eerste Belgische autocarbedrijf werden de autocars uitgerust met een alcoholslot in 2009 … Safety first! Om het wagenpark up-to-date te houden volgden investeringen elkaar op, zodat Cannaerts inmiddels over 5 autocars (met capaciteit tussen 19 en 56 plaatsen) en 3 autobussen beschikt. Sinds januari 2017 vond het bedrijf een nieuw onderkomen aan de Molenbeekstraat in Heffen, met een goed uitgeruste garage, en ruime en frisse burelen.

Het bedrijf staat momenteel onder leiding van Florent Cannaerts. Ook zijn dochters Margaux en Charlotte zijn actief in het familiebedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.