Nieuws Mechelen AXS Guard splitst af van Vasco Data Security

AXS Guard splitst af van Vasco Data Security

AXS Guard splitst af van Vasco Data Security

Alex Ongena.

Het Mechelse AXS Guard en Vasco Data Security zijn niet langer partners. AXS Guard-oprichter Alex Ongena heeft zijn bedrijf uitgekocht en dat gaat voortaan zijn eigen weg.

Na een samenwerking van tien jaar hebben AXS Guard en Vasco Data Security besloten om hun eigen weg te gaan. Het Mechelse bedrijf AXS Guard ontwikkelt producten die KMO’s helpen om veilig het internet op te gaan. Met haar oplossing-op-maat staat AXS Guard in voor een veilig gebruik van het internet voor elke KMO, of dat zich nu lokaal afspeelt of in de cloud.

AXS Guard valt onder de paraplu van Able NV, opgericht in 1996. Het is een bedrijf met een sterke lokale verankering dat al twaalf jaar werkt vanuit zijn thuisbasis in Mechelen, en voordien vanuit Boortmeerbeek. Tien jaar geleden benaderde Vasco Data Security AXS Guard om zijn portfolio van securityproducten aan te vullen. Nu besloot AXS Guard-oprichter Alex Ongena om zijn bedrijf uit te kopen.

Meer efficiënt

Het gebeurt niet vaak dat een klein lokaal bedrijf besluit om af te scheiden van een grotere partner. Alex Ongena: “Vasco Data Security is altijd een waardevolle partner geweest, maar we konden niet langer efficiënt genoeg werken als onderdeel van een grote, globale partner. Terwijl de hele wereld globaler wordt, zien we dat digitale security net lokaler wordt. Phishing-mails worden bijvoorbeeld steeds meer op maat van het slachtoffer gemaakt, waardoor het nodig is om sneller te schakelen. Nu we terug op eigen benen staan, zullen we dat nog meer en beter kunnen doen.”

Voor de klanten van beide bedrijven verandert er niets: wie klant is bij Vasco Data Security, blijft klant bij zowel Vasco als AXS Guard.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.