Nieuws Mechelen AZ Rivierenland legt eerste steen nieuwe campus Willebroek

AZ Rivierenland legt eerste steen nieuwe campus Willebroek

AZ Rivierenland legt eerste steen nieuwe campus Willebroek

WILLEBROEK – AZ Rivierenland investeert 10 miljoen in een nieuwbouw campus in Willebroek. Op woensdag 21 april legde Willebroeks Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) samen met AZ Rivierenland de fundamenten voor het gloednieuwe ziekenhuis.

Na de vernieuwing van campus Bornem in 2018 is AZ Rivierenland gestart met een nieuwe reeks sloop- en bouwwerken, zowel op campus Rumst als campus Willebroek. De ambitie is om in 2022 op beide locaties de eerste patiënten te kunnen verwelkomen in de vernieuwde setting.

De nieuwbouw van campus Willebroek verloopt in fasen. In de eerste fase werd het gebouw rechts van de hoofdingang volledig ontmanteld en afgebroken en is bouwonderneming Hooyberghs gestart met de nieuwbouw. Deze nieuwbouw zal klaar zijn in het eerste kwartaal van 2022.

Nadien wordt het linkse gedeelte van de bouw gesloopt. Het gebouw links – het oude moederhuis – behoort niet tot dit project en blijft dus behouden. “Dankzij deze nieuwbouw verzekeren we de specialistische zorg in Willebroek, aangevuld met een belangrijke uitbreiding voor de kinderopvang”, legt afgevaardigd bestuurder van AZ Rivierenland, Bart van Bree, uit.

In de nieuwbouw van campus Willebroek wordt een uitgebreid aanbod voorzien aan ambulante zorgverlening van verschillende specialismen van het ziekenhuis. Er komt een afdeling radiologie met CT-scan en mammografie, er is een prikplaats voor het afnemen van labostalen en er is kinesitherapie en een rugkliniek. Daarnaast komt er een kinderdagverblijf met 36 plaatsen voor opvang van kinderen tussen 0 en 3 jaar.

Het totaal kostenplaatje van het project is 10 miljoen euro, waarvan VIPA ongeveer 850.000 euro subsidieert voor het kinderdagverblijf. AZ Rivierenland werkt zowel voor de grondige renovatie van campus Rumst als campus Willebroek samen met het Arendonks Bouwbedrijf Hooyberghs. De eerstesteenlegging gebeurde door hoofdarts dr. Myriam Callaert en verpleegkundige Najat Skeli samen met Willebroeks burgemeester Eddy Bevers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.