Nieuws Mechelen Background Educations lanceert online boekenplatform

Background Educations lanceert online boekenplatform

Background Educations lanceert online boekenplatform

De academische avondopleidingsorganisatie Background Educations uit Mechelen heeft een online boekenverkooppunt gelanceerd. Dat verloopt in samenwerking met de onafhankelijke Mechelse boekhandel De Zondvloed. Het online boekenplatform richt zich op mensen die op zoek zijn naar recente en vlot leesbare werken van universiteitsprofessoren in Vlaanderen en Nederland.

De lancering van het online platform is een aanvulling op de academische avondcursussen. “Daarbij brengen we de kennis die aanwezig is bij universiteiten, tot bij een zo ruim mogelijk publiek. Dat publiek bestaat voornamelijk uit mensen met een drukke job, die niet de tijd hebben om een opleiding aan een reguliere universiteit te volgen”, licht Caro Lemeire, oprichter en directeur van Background Educations, toe. “Het online boekenplatform stelt deze kennis nu ook op een andere en laagdrempeligere manier beschikbaar.”

De geselecteerde werken werden geschreven door experten in hun vak, die ook als docent verbonden zijn aan Background Educations en aan een binnen- of buitenlandse universiteit. De boeken gaan onder andere over filosofie, literatuur en psychologie.

Succesvolle samenwerking

De bestelde boeken kunnen naar het thuisadres worden verzonden, maar eveneens gratis in de verkooppunten van De Zondvloed in Mechelen of Roeselare worden afgehaald. “Omdat we de onafhankelijke boekhandel willen ondersteunen, hebben we bewust voor deze Mechelse verdeler gekozen”, aldus Caro Lemeire. “Op deze manier vinden mensen ook de weg naar De Zondvloed en kunnen zij een interessant assortiment boeken ontdekken dat anders is dan de populaire bestsellers.”

De Zondvloed hecht op zijn beurt ook veel belang aan het ondersteunen van lokale, innovatieve organisaties. “Het online boekenplatform is een goed voorbeeld van een samenwerking tussen twee partners die als gemeenschappelijk doel stellen om mensen te inspireren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.