Nieuws Mechelen BDO gaat in zee met Dekegeleer

BDO gaat in zee met Dekegeleer

BDO gaat in zee met Dekegeleer

MECHELEN – BDO gaat in zee met Dekegeleer, het grootste onafhankelijke accountantskantoor van West-Henegouwen. Naast het partnership koopt het advieskantoor ook lokalen in het gebouw waarin Dekegeleer zetelt. Met dat extra kantoor in Moeskroen is BDO nu met 12 kantoren fysiek aanwezig in alle Belgische provincies. De nieuwe vestiging voor BDO België vormt de ideale uitvalsbasis om de Eurometropool rond Rijsel en Doornik te veroveren en de komende jaren verder te groeien in ons land.

BDO breidde zijn accountancy en boekhoudkundige activiteiten eerder dit jaar al uit met het Antwerpse accountants en belastingadviseurs Beirens & Wellens (B&W). Nu partnert het advieskantoor met het Waalse accountantskantoor Dekegeleer. Maar de Henegouwse samenwerking gaat verder dan een puur partnership. BDO koopt ook lokalen waarin Dekegeleer in Moeskroen huist en breidt zo zijn netwerk van regionale kantoren in België verder uit. Die aanpak kadert volledig in BDO’s ambitie om overal in België dicht bij bedrijven en organisaties te staan.

“Henegouwen was tot vandaag nog een blinde vlek voor BDO, hoewel het een sterke economische regio is. Deze provincie heeft evenveel potentieel als Luik en Limburg, twee provincies waar we al sterk aanwezig zijn. Via onze samenwerking met het accountantskantoor Dekegeleer krijgen we meteen stevig voet aan grond in de regio en hebben we nu in alle provincies van het land minstens één fysiek kantoor”, zegt Peter Van Laer, CEO van BDO België.

Het accountantskantoor Dekegeleer groeide de voorbije 35 jaar uit tot een begrip in de Henegouwse bedrijfswereld. Onder leiding van oprichter Yves Dekegeleer, sinds 2018 voorzitter van de Kamer van Koophandel van Picardisch Wallonië, geeft het dagelijks boekhoudkundig en fiscaal advies aan kmo’s, familiale bedrijven en enkele internationaal actieve bedrijven.

“We helpen vandaag zo’n 800 ondernemingen. Dat doen we met ruim 30 accountants vanuit ons hoofdkantoor in Moeskroen en twee satellietkantoren in Doornik en Bergen. Via onze samenwerking met BDO kunnen we al die bedrijven nu helpen met extra adviesdiensten rond hete hangijzers in de bedrijfswereld zoals het nieuwe werken, fraude, cybercriminaliteit en digitalisering. Dat maakt de samenwerking tussen BDO en Dekegeleer voor alle partijen interessant”, besluit Yves Dekegeleer, CEO van accountantskantoor Dekegeleer

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.