Nieuws Mechelen Bedrijf kan Sint-Rombouts huren

Bedrijf kan Sint-Rombouts huren

Bedrijf kan Sint-Rombouts huren

OLYMPUS DIGITAL CAMERABedrijven en verenigingen kunnen vanaf nu de Sint-Romboutstoren afhuren, en wie de toren beklimt, kan kiezen voor een aperitiefje met uitzicht over Mechelen. Dit zijn enkele van de nieuwe producten die ontwikkeld worden om een bezoek aan de stad Mechelen een extra dimensie te geven.

De klim via 538 trappen naar de top van Sint-Rombouts loont de moeite. Vanop de skywalk geniet je van een adembenemend uitzicht over de ruime omgeving van Mechelen. Bij helder weer zie je zelfs de Antwerpse haven en het Brusselse Atomium. Voortaan is het mogelijk om op de top van de toren van het vergezicht te genieten met een aperitief in de hand.

Dagelijks kunnen groepen tot 25 personen met een gids de toren bestijgen en boven op de top genieten van een Gouden Carolus tripel, cava of fruitsap en enkele hapjes. Die worden geserveerd net onder het glazen platform van de skywalk. Bij slecht weer gebeurt dit een verdieping lager in de Askelder. Voor de hapjes worden seizoensgebonden Mechelse producten gebruikt.

Vanaf nu is het ook voor bedrijven of verenigingen mogelijk om de Sint-Romboutstoren te huren, bijvoorbeeld voor een teambuildingactiviteit. Dat kan in de voormiddag of ’s avonds na 18 uur. Voor de praktische uitvoering van deze arrangementen doet Toerisme Mechelen een beroep op de expertise van het team van Lamot, dat de afgelopen jaren een uitstekende reputatie opbouwde wat betreft zakelijke meetings.

Er is steeds een stadsgids aanwezig om uitleg te geven over de toren, over de interessante ruimtes onderweg naar de top en over de twee beiaarden. Boven wordt er afgerond met een drankje.

“We zijn heel ambitieus. Van het meest prestigieuze monument van de stad, onze Toren, willen we een monument maken dat actief beleefd kan worden. Er zullen nog vele nieuwe initiatieven volgen die deze ambitie kunnen waarmaken”, aldus schepen van Toerisme Björn Siffer.

Bedrijven of verenigingen die de Sint-Romboutstoren willen afhuren, nemen hiervoor contact op met Lamot Congres- en Erfgoedcentrum via info@lamot-mechelen.be.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.