Nieuws Mechelen Bedrijven uit onze regio krijgen erkenning voor duurzaam ondernemen

Bedrijven uit onze regio krijgen erkenning voor duurzaam ondernemen

Bedrijven uit onze regio krijgen erkenning voor duurzaam ondernemen

MECHELEN – Donderdag kregen 26 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen een Voka Charter Duurzaam Ondernemen gekregen. Daarbij ook 8 ondernemingen uit de regio Mechelen. De bedrijven hebben samen zo’n 400 acties ondernomen zoals het vergroenen van hun transport, het verminderen van hun CO²-uitstoot of het opzetten van een duurzaam productieproces.

“Deze bedrijven wijzen de weg. Ze zijn voortrekkers in Europa”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. De bedrijven en organisaties uit de regio Mechelen die dit jaar het VCDO-certificaat krijgen zijn de volgende: BelOrta, Willemen Construct, Continental Automotive Benelux, ODTH, Pidpa, OVAM, ISOPROC en Nature Solutions.

Al deze bedrijven en organisaties hebben zich de voorbije jaren ingezet voor de 17 doelstellingen – of SDG’s – vastgelegd door de Verenigde Naties. De doelstellingen gaan van behoorlijk bestuur, community relations, samenwerking met maatwerkbedrijven, talentontwikkeling tot een CO²-reductie of het duurzaam gebruik van water.

“Die doelstellingen moeten bedrijven en burgers helpen om duurzaam te werken tot 2030 en verder. Het is hoopgevend dat veel bedrijven hun beleid aanpassen aan de doelstellingen van de Verenigde Naties. Ze gebruiken dit als kompas om hun bedrijf te runnen”, zegt Guido Evens, senior adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka Mechelen-Kempen.

“Alle bedrijven die straks een Voka Charter krijgen, zijn stuk voor stuk voortrekkers van het nieuwe Europa”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “Europa kiest – met de Europese Green Deal – voor bedrijven die voluit voor een duurzame groei gaan. Voka heeft die weg, zes jaar geleden, ook gekozen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.Het is fijn om te zien dat de interesse voor duurzaamheidstrajecten in de lift zit. Het aantal inschrijvingen piekt met 30 procent. Tot 263 deelnemende bedrijven. Het toont aan dat meer en meer bedrijven overtuigd zijn van deze manier van ondernemen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.