Nieuws Mechelen Belangrijke Mechelse verkeersader ondergaat renovatie van 4 maanden

Belangrijke Mechelse verkeersader ondergaat renovatie van 4 maanden

Belangrijke Mechelse verkeersader ondergaat renovatie van 4 maanden

Vier maanden lang zal de brug van de Blarenberglaan over de E19 in Mechelen-Noord worden afgesloten. De brug krijgt een grondige renovatiebeurt. “Het wegdek wordt vernieuwd en er worden fietspaden op de brug aangelegd. Daarnaast zijn ook andere delen van de brug aan vervanging toe”, verduidelijkt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer. De werken gaan op maandag 4 september van start.

De brug verbindt de twee industriegebieden Mechelen-Noord 1 en Mechelen-Noord 2 met elkaar, en krijgt dus dagelijks veel verkeer te verduren. De renovatiewerken moeten een vlotte en veilige verbinding tussen beide zones de komende jaren blijven garanderen. Ook voor fietsers zal het comfort aanzienlijk verbeteren. “Tot nu toe moesten zij gebruik maken van een smal strookje tussen de vangrails en de brugreling”, schetst Jef Schoenmaekers. “Met de aanleg van nieuwe fietspaden in beide richtingen is dat weldra verleden tijd.”

Verkeersomleidingen

Tijdens de volledige duur van de werken wordt de brug afgesloten voor alle verkeer. Om de hinder op deze belangrijke verkeersader zo miniem mogelijk te houden, zijn er omleidingen voorzien. Zo wordt gemotoriseerd verkeer dat van industriezone Mechelen-Noord 1 komt, omgeleid via de Antwerpsesteenweg (N1), de R6 en de Blarenberglaan. Verkeer uit de andere richting, van industriezone Mechelen-Noord 2, wordt omgeleid via de Blarenberglaan, de N16 en de R6. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding langs het Jaagpad van de Dijle. Het verkeer op de E19 zal geen hinder ondervinden van de werken aan de brug.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.