Nieuws Mechelen Belgian Bartender School opent in Mechelen

Belgian Bartender School opent in Mechelen

Belgian Bartender School opent in Mechelen

MECHELEN – De Mechelse ondernemer Sven Cautaerts (32) opende begin deze week de Belgina Bartender School. Zo komt de internationaal befaamde opleiding van de European Bartender School naar België. Het nagelnieuwe trainingscentrum aan het Sint-Romboutskerkhof zal tot 200 jongeren per jaar een opleiding bartending geven, die hen met het erkend diploma rechtstreeks de horeca laat instromen.

“Er zijn in ons land al een aantal beroepsopleidingen voor bartenders”, zegt Sven. “Maar dan gaat het om echte beroepsopleidingen van bijvoorbeeld Syntra of Horeca Formo waar ook aspecten als boekhouding en stockbeheer aan bod komen en die een volledig schooljaar duren. De standaardopleiding die wij geven duurt vier weken en is volledig gericht op de praktijk van het cocktails mixen. Van productkennis tot het showaspect.”

De European Bartender School is internationaal gerenommeerd en heeft 35 scholen over de hele wereld. Ze bestaat al 20 jaar en 86.000 studenten volgden de opleiding. In België was er nog geen afdeling. Sven Cautaerts vond dat spijtig, nam contact op met de European bartender school en werd franchisenemer voor België. De ‘Belgian Bartender School’ is gevestigd op de verdieping boven de culinaire hotspot van restaurant The Chick, eventlocatie The Chapel en wijnbar The Cellar aan het Sint-Romboutskerkhof.

Het speciale aan een opleiding van de European Bartender School is dat men ze eender waar ter wereld kan gaan volgen. Voor de vier weken opleiding betaalt een deelnemer ongeveer 1800 euro en voor dat bedrag wordt zelfs logies geregeld. De opleiding omvat een theoretisch gedeelte, productkennis, mixologie tot zelfs de flair en het showaspect.

Op maandag 5 juli startte de eerste cursus bartending met voorlopig vier deelnemers. Sven Cautaerts wil zijn met Belgian Bartender School samenwerkingen opzetten worden met HorecaVlaanderen, VDAB en andere organisaties om de faciliteiten open te stellen voor beroepsopleidingen. “Tot slot ambiëren we om binnen een periode van vijf jaar een one-stop-shop te worden voor alles wat cocktail-gerelateerd is.

Sven Cautaerts is een ondernemer die in eerste instantie vooral actief was in de evenementensector. “Al van op de VUB, waar ik communicatiemanagement studeerde, organiseerde ik mee de studentenfuiven. Later ging ik bijklussen als freelance stagehand en werkte ik in de catering van festivals. Met mijn eigen zaak Project 12 doe ik vooral projectmanagement voor evenementen. Daarnaast is er nog de vzw Kastaar waarmee ik studenten de kans geef om een centje bij te verdienen op evenementen. De planning van de vzw gebeurt ook door studenten waardoor ze werkervaring opdoen. De Belgian Bartender School is een nieuwe onderneming.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.