Nieuws Mechelen “Belgische jazzlegende Philip Catherine komt Hnita hoeve inzegenen”

“Belgische jazzlegende Philip Catherine komt Hnita hoeve inzegenen”

“Belgische jazzlegende Philip Catherine komt Hnita hoeve inzegenen”

HEIST-OP-DEN-BERG – Na de grondige renovatie van de Hnita hoeve is het bijna tijd voor de Grand Opening van de legendarische Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg. Dat wordt geen heropeningsdag, maar een heuse heropeningsweek van zaterdag 25 september tot zondag 2 oktober. “Dit is het sluitstuk van een renovatie die vier jaar in beslag nam en waaraan vele helpende handen bijdroegen”, luidt het.

Dat het eerste concert in de compleet vernieuwde Hnita hoeve in de Lostraat niet van de eerste de beste artiest zou zijn, stond als een paal boven water. De eer is op zaterdag 24 september aan het trio van gitarist Philip Catherine, een levende legende van de Belgische jazz. Ze beginnen eraan om 20u. Radiozender Klara zendt het concert ook live uit.

 

 

Philip Catherine is een levende legende van de Belgische jazz. — © demeent

De klemtoon tijdens de heropeningsweek ligt volledig op Belgische muziek. Onder meer DAAN, Dans Dans, Nine And 1/2, All Prize Muskies en het Boundless Trio + Cel Overberghe worden nog op de planken verwacht.

Voorbode

“Speciaal voor de gelegenheid is ook een inclusief muziekproject voor jonge artiesten van 9 tot 13 jaar oud opgezet: The Boom Bang Boom Hnita Orchestra”, laat de jazzclub weten. “Er is een dj-avond onder de noemer Hnita Jazz & Dance Bricks. Op zondag 25 september staat ook een jamsessie gepland onder leiding van de Heistse tenorsaxofonist Koen Nys. Jazzmuzikanten jong en oud zijn bij deze uitgenodigd om spontaan mee te komen vieren.”

Daan Stuyven zette zijn schouders eerder al mee onder de Hnita-campagne met onder meer een ludiek filmpje om sponsors aan te trekken. — © Jan Van der Perre

Het programma van de heropeningsweek wordt uiteraard een voorbode van wat na 2 oktober nog volgt. “In de vernieuwde Hnita hoeve is er plaats voor jazz in zijn meest diverse vormen, maar ook voor alternatieve- en indieconcerten, blues en familievriendelijke evenementen. Ons bluesprogramma voor komend seizoen maken we trouwens later deze maand bekend.”

De kaartverkoop voor de heropeningsweek begint online op dinsdag 16 augustus om 10u.

Programma

Zaterdag 24/09, 20u: Philip Catherine Trio, 30 euro (basis), 25 euro (leden), 15 euro (-24)

Zondag 25/09, 15u: The Boom Bang Boom Hnita Orchestra, gratis, wel reserveren (servicekost 2 euro)

Zondag 25/09, 20.30u, Jamsessie onder leiding van Koen Nys, gratis

Dinsdag 27/09, 20.30u, Double bill: Nine And 1/2 en All Prize Muskies, 15 euro (basis), 12 euro (leden), 8 euro (-24)

Woensdag 28/09, 20.30u: DAAN Simple, 30 euro (basis), 25 euro (leden), 15 euro (-24)

Donderdag 29/09, 20.30u: DAAN Simple, 30 euro (basis), 25 euro (leden), 15 euro (-24)

Vrijdag 30/09, 20.30u: Dans Dans, 20 euro (basis), 15 euro (leden), 10 euro (-24)

Zondag 1/10, 20.30u: Hnita Jazz & Dance Bricks, gratis

Zondag 2/10, 20.30u, Boundless Trio + Cel Overberghe, 17 euro (basis), 14 euro (leden), 9 euro (-24).

www.hnitajazzclub.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.