Foto: BelOrta

BelOrta wil Afrika verder veroveren met economische missie in Senegal: “Afzetmarkt zoveel mogelijk verbreden”

SINT-KATELIJNE-WAVER - Nog tot donderdag vertoeft een aantal Belgische ondernemingen in Senegal voor een economische missie onder leiding van prinses Astrid. Ook fruitveiling BelOrta is van de partij in het West-Afrikaanse land. Het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver is er op zoek naar nieuwe markten voor appels en peren, maar anderzijds worden ook de mogelijkheden onderzocht voor de export van groenten en zacht- en steenfruit voor het groeiende toerisme en expats.

Senegal biedt tal van mogelijkheden voor Belgische firma’s. Het land staat namelijk in de top vijf van Vlaamse exportbestemmingen op het Afrikaanse continent en profileert zich o.a. als transporthub en logistieke draaischijf voor de regio.

Senegal is heel ambitieus omtrent de verdere ontwikkeling van zijn economie. Met het ‘Plan Sénégal Emergent’ en de uitbouw van de stad Diaminado wil het land zijn belangrijke plaats op de economische en politieke wereldkaart innemen.

Gedurende deze prinselijke handelsmissie wachten heel wat B2B-gesprekken met diverse partijen. Naast potentiële handelspartners worden ook contacten gelegd met lokale overheden en bezoeken gebracht aan logistieke partijen.

“Door deel te nemen aan dergelijke economische missies wil BelOrta haar rol opnemen in de verdere ontwikkeling van een zo breed mogelijke markt voor de groenten en fruit van haar leden”, zegt Didier Lepoutre, hoofd marktontwikkeling bij BelOrta.

“Met de integratie van heel wat extra fruitproductie voor deur is het meer dan ooit belangrijk dat we blijven inzetten op het verder uitrollen van bestaande markten maar ook op het vinden van extra afzetkanalen. Dankzij de goede reputatie van onze verse groenten en fruit mogen we telkens weer rekenen op heel wat interesse van lokale importeurs en distribiteurs.”