Nieuws Mechelen Bert Moons richt nieuw schrijfbureau op

Bert Moons richt nieuw schrijfbureau op

Bert Moons

Bert Moons richt nieuw schrijfbureau op

BEVEL (NIJLEN) – Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht. Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van het bureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

De ellende begon in 2009, toen hij last kreeg van zijn rug na een tuinfeestje. “Om een lang verhaal kort te maken: de voorbije jaren onderging ik drie rugoperaties, tientallen infiltraties en denervaties en talloze behandelingen, waarvan niet ééntje beterschap bracht. In totaal ging ik de voorbije 12 jaar maar liefst 29 keer onder narcose”, legt Bert uit. “Ik moet er mee leren leven,” zegt hij nu. Het gevolg van de soms ondraaglijke pijn was in 2010 echter een zeer ernstige depressie. Bert werd opgenomen in liefst zeven psychiatrische instellingen en ziekenhuizen, maar nergens kon men hem helpen omdat de ondraaglijke pijn bleef.

Als kers op de taart kreeg Bert in 2019 een zware hersenbloeding. Hij viel in de keuken op zijn hoofd en dat zorgde voor schade aan zijn hersenen. Via een ziekenwagen werd hij naar het Heilig Hartziekenhuis in Lier gevoerd. Daarna volgde opnieuw een jaar ziekenhuis voor cognitieve revalidatie. Bert lag drie weken op intensieve zorgen, vocht voor zijn leven en nadien moest hij opnieuw leren wandelen, spreken én schrijven. “Er kwam heel wat logopedistenwerk bij kijken en sommige specialisten beweerden dat ik nooit nog zou kunnen schrijven,” zegt Bert. “Toch ben ik begin 2021 terug aan de slag gegaan als freelance copywriter, én met succes. Na prospectie kreeg ik heel wat nieuwe klanten die allemaal tevreden waren over mijn schrijven. Ik heb trouwens nog nooit een ontevreden klant gehad, en werk als sinds 1995 als freelance copywriter. Gezien mijn beperkingen, ik moet bijvoorbeeld dagelijks meermaals een half uurtje gaan liggen, kon ik zelf al het werk niet meer aan.”

Om toch zijn klanten te helpen met kwaliteitsvol schrijfwerk, besliste Bert om versterking te zoeken. Die vond hij in enkele ervaren collega’s die hij al een tijdje kende. Hij screende hen grondig en briefte hen ook om tot dezelfde schrijfstijl te komen.
Resultaat is DeSchrijfwerkerij.be, uw ultieme schrijfbureau met de flexibiliteit van een freelance copywriter. DeSchrijfwerkerij.be schrijft en herschrijft, redigeert en corrigeert én vertaalt alle teksten voor brochures, folders, jaarverslagen, info- en personeelsmagazines, blogs, websites, (e)mailings, advertenties, enzovoort. De officiële start van DeSchrijfwerkerij.be werd gegeven op 1 december 2021.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.