Nieuws Mechelen Bijzaak: 70.000 euro per dag

Bijzaak: 70.000 euro per dag

Bijzaak: 70.000 euro per dag

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

490.000 euro per week of omgerekend 70.000 per dag en 8.750 per uur. Dat is volgens de gespecialiseerde pers het loon dat Kevin De Bruyne de komende vijf jaar gaat verdienen door op een balletje te trappen bij Manchester City.
Als ik eventjes heel onbescheiden ben dan is dat eigenlijk evenveel als u en ik ‘verdienen’. Het enige verschil tussen ons en Kevin De Bruyne is dat hij dat bedrag ook daadwerkelijk krijgt en wij niet.

En net als ik dacht: gekker wordt het niet meer deze week, beslissen onze acht ministers van volksgezondheid dat het AstraZeneca vaccin plots alleen nog maar aan 55-plussers mag worden toegediend.

De keuze van onze overheid is gebaseerd op het feit dat het vaccin misschien bloedklontertjes zou kunnen veroorzaken. Sorry, ik snap het niet meer. Stel dat dat inderdaad zo is. Kunnen die bloedklontertjes dan alleen maar ontstaan bij mensen jonger dan 55? En, oh ja, ik las dat die maatregel maar voor een paar weken geldt. Is het vaccin dan daarna weer terug veilig voor jongeren? En heb ik dat nu gedroomd of was het een paar weken nog net andersom? Was er toen niet de discussie dat AstraZeneca net gevaarlijk kon zijn voor 55-plussers?

Ik heb het grootste deel van mijn leven in een bedrijf gewerkt waar er ook niet altijd de meest rechtlijnige en eenduidige communicatie werd gehanteerd. Maar ik moet toegeven dat de manier waarop onze overheid beslissingen neemt, alles slaat.
Met de trein vanuit het binnenland naar de kust? Aan het raampje zitten! Met de trein van aan de kust naar het binnenland? Aan het raampje zitten is niet nodig!
Je aanmelden voor de reservelijst van QVax? Hoezo, er bestaat al zo’n reservelijst in ongeveer ieder vaccinatiecentrum.

Misschien moeten we er maar eens over nadenken om de lonen van onze ministers wat op te trekken. Bijvoorbeeld naar 490.000 euro per week. Voor de sterspelers van het paniekvoetbal mag  dat toch. Niet?

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.