Nieuws Mechelen Bijzaak: Het geluid van zwetende Chinezen

Bijzaak: Het geluid van zwetende Chinezen

Bijzaak: Het geluid van zwetende Chinezen

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

Hoe zit het nu eigenlijk met dat coronavirus? “Het is niet veel meer dan een griepje en er is geen reden tot paniek”, zegt de ene. Maar anderzijds worden er wel maatregelen genomen alsof de pest is uitgebroken.
Ik moet toegeven dat ik mij gewillig laat meevoeren op de golven van de coronagekte. Dat gaat zelfs zo ver dat ik nachtmerries krijg. Ik speel namelijk voor het eerst in mijn leven mee met een amateur toneelgezelschap. In mijn dromen staan we op het podium voor een lege zaal. Dat heeft alles te maken met de ongerustheid over titel van het stuk dat we volgende week gaan spelen.
Uiteraard kon het bestuur van ons gezelschap een half jaar geleden ook niet weten dat het stuk ‘Het geluid van zwetende Chinezen’ niet meteen een publiekslokker zou zijn in maart 2020. Met andere woorden: er zijn nog kaarten beschikbaar.
Door heel de heisa rond corona moest ik zelfs al twee keer nadenken voor het mij weer te binnen schoot wie er ondertussen op pad zijn om een federale regering te vormen.
Geeft toe, u wist het ook heel even niet meer. Ik denk dat Patrick Dewael en Sabine Laruelle er alleszins niet om treuren dat de spotlights nu vooral op ‘ons Maggie’ gericht staan.
“Blijf in uw kot als u zich een beetje ziek voelt”, liet ze deze week horen. Ik hou wel van die no-nonsense aanpak van onze minister van Volksgezondheid. Enfin, één van onze ministers van Volksgezondheid.
Want wat bleek… er zijn maar liefst acht ministers in ons land die bevoegd zijn voor Volksgezondheid. Een beetje teveel van het goede? Misschien wel, maar in deze tijden van corona zijn we alvast, beter dan welk ander land ook, gewapend om de strijd tegen het virus aan te binden.
Ach, binnen een paar maanden spreken we niet meer over corona. Dan kunnen we ons weer concentreren op de feestelijkheden naar aanleiding van de eerste verjaardag van een België zonder regering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.