Nieuws Mechelen Bijzaak: Ralenti

Bijzaak: Ralenti

Bijzaak: Ralenti

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

Toegegeven, het was even slikken toen ik de voorbije week het nieuws vernam van de moordaanslag op de Nederlandse journalist Peter R. De Vries. Op mijn businesskaartje staat namelijk ook journalist. Maar daar houdt de vergelijking met De Vries meteen op.

De twee of drie boze telefoons die ik in mijn korte journalistieke loopbaan al kreeg kwamen van ondernemers die niet zo blij waren dat ze waren opgenomen in onze wekelijkse rubriek ‘faillissementen’. Ik kan mij best voorstellen dat zoiets niet leuk is voor die mensen, maar of ze me daarvoor op klaarlichte dag zouden neerknallen? Nee, ik denk het niet…

Toen ik het nieuws over Peter R. De Vries las, besefte ik nog maar eens wat een voorrecht het is om het economische nieuws uit onze regio te mogen verslaan voor Made in Mechelen. Ik benijd geenszins mijn collega’s die wekelijks de rechtbankzittingen moeten bijwonen of die over moorden, terrorisme of andere misdaden schrijven.

Nee, geef mij maar de verhalen van ambitieuze starters, de boeiende gesprekken met straffe ondernemers of de successtories van bedrijven uit onze regio. Wat mij betreft is de economische hartslag van onze ondernemers honderd keer interessanter dan de vinger aan de pols van de misdaadwereld.

Maar eigenlijk wou ik u, lieve lezer, vooral een prettige vakantie toewensen. Of je nu in je eigen tuin blijft of zoete blootjes gaat bakken op een zonnig strand, na zo’n jaar heb je het meer dan verdiend om de riem er even af te leggen.
Bij Made in Mechelen parkeren we ons niet helemaal, maar laten we de motor op ‘ralenti’ draaien. Vanaf volgende week krijg je nog twee keer per week de vertrouwde nieuwsbrief in je mailbox. Op dinsdag en op vrijdag.

Ik wens je een deugddoende vakantie !

Ward

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

Bijzaak: Luxeprobleem

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.