Nieuws Mechelen Biocartis breidt samenwerking met AstraZeneca uit

Biocartis breidt samenwerking met AstraZeneca uit

Biocartis breidt samenwerking met AstraZeneca uit

MECHELEN – Het Mechelse biotechbedrijf Biocartis heeft een overeenkomst ondertekend met het Brits-Zweedse biofarmaceutische bedrijf AstraZeneca om de samenwerking tussen beide bedrijven uit te breiden.

Deze overeenkomst maakt de gezamenlijke ontwikkeling en commercialisatie mogelijk van op Idylla™ gebaseerde moleculaire testen ter ondersteuning van de farmaceutische producten van AstraZeneca.

Biocartis en AstraZeneca werkten al samen voor onderzoek naar het gebruik van Idylla bij biomarker testen voor longkankerpatiënten. Er is een studie opgestart in verschillende Europese landen, en de studie zal nog worden uitgebreid.

Het eerste project dat in het kader van de nieuwe overeenkomst zal worden gestart, is een onderzoek naar de eventuele voordelen van vloeibare biopsie testing in vergelijking met vaste weefsel EGFR moleculaire testing.

Herman Verrelst, ceo van Biocartis: “Ons eerste gezamenlijk project is gericht op onze nieuw gelanceerde vloeibare biopsie Idylla™ ctEGFR Mutation Assay2. Huidige EGFR moleculaire diagnostiek testing is complex omdat het verkrijgen van weefselstalen van hoge kwaliteit moeilijk is. Dat is vooral het geval bij niet-kleincellige longkanker waar tumoren dikwijls erg klein zijn, en dat leidt vaak tot enkele weken wachttijd voordat resultaten beschikbaar zijn. Vloeibare biopsie EGFR testing die rechtstreeks werkt op 2 ml bloedplasma, zou deze uitdagingen kunnen overwinnen en levert moleculaire EGFR-mutatie informatie sneller en eenvoudiger op.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.