Nieuws Mechelen Biocartis kondigt ontwikkeling Idylla™ COVID-19 test aan

Biocartis kondigt ontwikkeling Idylla™ COVID-19 test aan

Biocartis kondigt ontwikkeling Idylla™ COVID-19 test aan

MECHELEN – Het Mechelse bedrijf Biocartis Group, kondigt vandaag de ontwikkeling aan van een SARS-CoV-2 test, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, op zijn geheel geautomatiseerde, snelle en makkelijk te gebruiken moleculaire diagnostiekplatform Idylla™.

Zodra er regulatoire goedkeuring komt, zal de test kunnen worden ingezet om gezondheidszorgverstrekkers te helpen om de COVID-19 pandemie te bestrijden via snel en eenvoudig testen van personen met griepachtige symptomen.
Biocartis ontwikkelt de Idylla™ SARS-CoV-2 test met steun van meerdere partners in een gezamenlijke inzet tegen de COVID-19 pandemie.

Afhankelijk van een succesvolle ‘Emergency Use Authorization’ door de US FDA, wordt de lancering van de Idylla ™ SARS-CoV-2 test verwacht in de tweede helft van 2020. De US FDA clearance van de SeptiCyte® RAPID Test op Idylla™ wordt rond in dezelfde periode verwacht.

De SeptiCyte® RAPID Test (CE-IVD) op Idylla™ is een snelle host-respons6 test, ontwikkeld in samenwerking met Immunexpress Pty Ltd, die sepsis onderscheidt van niet-infectieuze SIRS (systemisch inflammatoir respons-syndroom) en actiegerichte resultaten oplevert in ongeveer een uur. Op 26 maart 2020 kondigde Biocartis aan om als exclusieve distributeur de commercialisering van deze test in Europa te leiden, terwijl Immunexpress de commercialisering in de VS zal leiden.

Herman Verrelst, Chief Executive Officer van Biocartis, gaf volgend commentaar: “Het ontwikkelen van een respiratoir panel dat SARS-CoV-2 detecteert op Idylla™, vooral wanneer het wordt gebruikt in unieke combinatie met de Septicyte® RAPID Test op Idylla™, zal naar verwachting tegemoet komen aan significante huidige en lange termijn onbeantwoorde behoeften in ziekenhuizen en meer specifiek op afdelingen intensieve zorgen om patiënten met griepachtige symptomen efficiënter in te delen. Daardoor zouden onnodige opnames in intensieve zorgen misschien kunnen worden voorkomen of zou de gemiddelde opnameduur ingekort kunnen worden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.