bnp

BNP Paribas Fortis sluit deze zomer kantoor in Mechelse Bruul

MECHELEN - BNP Paribas Fortis sluit deze zomer zijn bankkantoor op de Bruul in Mechelen. De vestiging fuseert met het kantoor in de Van Benedenlaan. Een nieuwe invulling voor het pand is er nog niet.

In juli sluit de bank haar kantoor in de belangrijkste winkelstraat van Mechelen. “We kiezen voor het kantoor dat het best is uitgerust en dat is het groepskantoor aan de Van Benedenlaan op een kilometer van het huidige kantoor”, zegt Hilde Junius, woordvoerder van BNP Paribas Fortis.

Bij de beslissing om het kantoor te sluiten, hield de grootbank rekening met de technologische evolutie en het daardoor ook wijzigende gedrag van de klant. “BNP Paribas Fortis stelt vast dat klanten steeds minder naar het kantoor gaan en het aantal contacten op afstand jaar na jaar aan belang blijft winnen. Zo noteerden we vorig jaar vijf miljoen contacten op afstand - via telefoon en video-calls - versus twee miljoen face-to-face contacten”, legt Junius uit.

Contacten via de website en de app liggen nog vele malen hoger. Dat zijn er ondertussen zevenhonderd miljoen. “Wij passen ons dus aan, maar ons kantorennet blijft een wezenlijk en integraal deel uitmaken van ons aanbod”, zegt de woordvoerder.

Klanten van de vestiging in de Bruul moeten zich volgens de bank geen zorgen maken. “We begeleiden hen zorgvuldig bij de overdracht naar het nabijgelegen kantoor. In de meeste gevallen behoudt de klant ook in het nieuwe kantoor zijn vaste contactpersoon of relatiebeheerder”, vertelt Hilde Junius.

De toenmalige ASLK kocht het pand in april 1981 en liet het renoveren. Een nieuwe invulling voor het gebouw is er nog niet. Wellicht komt het pand opnieuw op de markt.