Gigantische koerstrui Boerenbond Foto: Boerenbond

Boerenbond kleurt Scheldeprijs met gigantische koerstrui

WIJNEGEM - ESSEN - WUUSTWEZEL - LOENHOUT - HOOGSTRATEN - BRECHT - Boerenbond en zijn leden zetten de Vlaamse landbouw in de kijker tijdens de voorjaarskoersen. Tijdens de Scheldeprijs op 5 april zal er een gigantische koerstrui met de sprekende boodschap 'Ons landschap, uw voedsel, onze toekomst' het parcours opluisteren. "Koester dus niet alleen de koers, maar ook de Vlaamse boer", zegt Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens.

Nu de voorjaarsklassiekers uit de wielersport in volle gang zijn, kijken duizenden Vlamingen elke koers opnieuw naar straffe flandriens die het Vlaamse platteland doorkruisen. Boerenbond en zijn leden grijpen die gelegenheid aan om ook de makers van dat landschap in de kijker te zetten: de Vlaamse boeren.

Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens kijkt alvast uit naar het wielervoorjaar. “Koers, dat is genieten van de renners én het prachtige Vlaamse landschap. En ook daar zorgen onze boeren voor. Zij zijn niet alleen producenten van lekker en duurzaam voedsel, zij zijn ook de architecten van het prachtige Vlaamse landschap waarvan we elke wedstrijd opnieuw van kunnen genieten. Koester dus niet alleen de koers, maar ook de Vlaamse boer.”

Langs het parcours van de Scheldeprijs (5 april) zorgt de Boerenbond voor een visuele boodschap die het belang van Vlaamse landbouw in de verf zet.Tijdens de Scheldeprijs zal er een koerstrui van 20 op 20 meter langs het parcours liggen. Deze grote grasmat draagt de boodschap ‘Ons landschap, uw voedsel, onze toekomst’ en krijgt voor de gelegenheid een feestelijke Paaswens mee.

De visual ligt aan een landbouwperceel aan de Broekstraat in Wijnegem, vlak langs het Albertkanaal. De GPS-coördinaten zijn 51.235302, 4.516837. Deze visual zal mooi tot zijn recht komen op de vele luchtbeelden die gemaakt worden tijdens de wedstrijd.

In Essen, Wuustwezel, Loenhout, Hoogstraten en Brecht zullen ook heel wat lokale landbouwers zich laten zien. Op verschillende plekken langs het parcours zullen ze met spandoeken en tractoren hun boodschappen overbrengen.