Nieuws Mechelen Bouwbedrijven informeren 350 leerlingen op innovatiebeurs

Bouwbedrijven informeren 350 leerlingen op innovatiebeurs

Virtual reality op jobbeurs bij Willemen Groep. © Willemen.

Bouwbedrijven informeren 350 leerlingen op innovatiebeurs

MECHELEN – 350 leerlingen van scholen uit heel Vlaanderen bezochten de Accent Innovatiebeurs in het Mechelse Technopolis. Daar maakten ze kennis met de nieuwste technologieën die de bouwsector dagelijks hanteert op de werf. Aannemers demonstreerden er innovaties zoals het virtuele werfbezoek met een VR-bril (Willemen Groep), de autoweg met zonnecellen en inspectiedrones.

“Het valt me op dat nog heel veel leerlingen nooit een virtual reality bril op hun neus hebben gehad. Ze zijn nog echt verrast door de mogelijkheden van die technologie die we bij Willemen toch dagelijks gebruiken voor werfbezoeken,” zegt Ivan Malfliet, senior talentcoördinator van het Mechelse Willemen Construct.

Véronique Vandenbosch, manager human resources van Besix Infra & Van den Berg NV uit Schelle, wilde op de beurs net als haar collega’s in de eerste plaats de naambekendheid van haar bedrijf vergroten. “Hier komen ook leerlingen van het zesde jaar die straks naar de arbeidsmarkt trekken. Die willen wij zeker aansporen om een van de vele vacatures in ons bedrijf in te vullen. Dat kan volgens ons het best door te benadrukken hoe zeer wij rekenen op moderne technologie op onze werven.”

Tekort aan jong talent in bouwsector

B&R Bouwgroep liet de leerlingen zelf kleine drones besturen. HR Recruiter Jasper Verheyen: “Met de meer gesofisticeerde versie van drones kunnen wij zelf inspecties uitvoeren of voorraden zand controleren. Door die hands on ervaringen willen we de jongeren naar de bouwsector lokken. Daarmee vervullen we een maatschappelijke taak, want er is een groot tekort aan jong talent. In de technische school in onze regio zal er dit jaar geen enkele leerling afstuderen in een bouwrichting. Dat moeten we absoluut vermijden in de toekomst.”

Accent, organisator van de Innovatiebeurs, maakte van de gelegenheid gebruik om de nieuwste app Nowjobs voor studentenjobs te presenteren. Intussen vinden meer dan 90.000 kandidaten geschikt werk via hun smartphone. Op die manier kunnen ze ook de hele bijbehorende administratie digitaal doorlopen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.