Nieuws Mechelen Brasserie De Polder is twee maanden na faillissement opnieuw open

Brasserie De Polder is twee maanden na faillissement opnieuw open

Brasserie De Polder Michaël Öksüz © Chris Van Rompaey

Brasserie De Polder is twee maanden na faillissement opnieuw open

DUFFEL – Corona en ernstige gezondheidsproblemen zorgden ervoor dat Michaël Öksüz (31) begin december de handdoek in de ring moest gooien. Maar sinds woensdag staat hij opnieuw aan het roer van brasserie De Polder in de Netelei in Duffel.

Na een doorgedreven renovatie opende Michaël Öksüz in februari 2019 brasserie De Polder. “Dat eerste jaar was meteen een schot in de roos: echt alles verliep perfect. Maar toen kwam corona. Kort nadat we eindelijk weer open mochten, kampte ik met zeer ernstige gezondheidsproblemen, waardoor ik zelf niet meer in mijn zaak aanwezig kon zijn. Er is toen heel wat verkeerd gelopen, waardoor klanten wegbleven. Begin december 2022 raadde mijn boekhouder me aan om het faillissement aan te vragen, om erger te voorkomen.”

Brasserie De Polder Michaël Öksüz
© Chris Van Rompaey

Maar Michaël Öksüz en zijn echtgenote bleven niet bij de pakken zitten. Met een nieuwvennootschap konden ze de curator overtuigen om de horecazaak over te nemen. “Aan het succesvolle concept van vroeger hebben we niets gewijzigd. We behouden dus onze Frans-Belgische keuken. Wel hebben we het aanbod aan vleesgerechten nog een beetje uitgebreid. Een belangrijke wijziging: we zijn voortaan twee dagen gesloten, op maandag en dinsdag, juist omwille van mijn gezondheid. Wat niet veranderde: de vriendelijkheid van mijn personeel. Mensen moeten dus weer met een glimlach naar buiten stappen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.