Nieuws Mechelen Buroform investeert in de toekomst

Buroform investeert in de toekomst

Buroform investeert in de toekomst

MECHELEN – De Mechelse drukkerij Buroform heeft haar machinepark uitgebreid met een nieuwe dukpers, de LE UV Heidelberg Speedmaster CX104-4. Het gaat om een full option-offsetpers van de nieuwste generatie die toelaat sneller, efficiënter én duurzamer te drukken, met een sublieme drukkwaliteit tot gevolg.

De offset drukpers is een investering die perfect past in de visie van Buroform om milieuvriendelijk te ondernemen. De drukpers heeft een hart voor het milieu, wat op verschillende manieren tot uiting komt. LE UV staat voor Low Energy Ultra Violet. In tegenstelling tot traditionele UV-offsetpersen gebeurt de inktuitharding door middel van energiezuinige lampen met een nauwkeurig uitgekiend spectrum. Daarbovenop wordt het gebruik van wasvloeistof tot amper 2 cl per plaat gereduceerd en zorgt een stand-by-functie ervoor dat er de helft minder stroom nodig is dan normaal.

De LE UV-technologie heeft nog een aantal andere voordelen. De inkt is in een oogwenk uitgehard en kan onmiddellijk afgewerkt worden, wat zorgt voor kortere doorlooptijden en snellere levertermijnen. Door die snelle uitharding is er nog nauwelijks antismetpoeder nodig en is het risico op de overzetting van inkt op bovenliggende vellen volledig verdwenen. Omdat de inkt geen kans krijgt geabsorbeerd te worden door het papier, zijn de kleuren ook veel krachtiger, helderder en dieper.

De LE UV pers maakt gebruik van push-to-stoptechnologie die de productiviteit doet toenemen: hij werkt bijna volledig automatisch, waardoor er veel minder menselijke handelingen nodig zijn. Elk uur kan de pers tot 16.500 vellen verwerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.