Nieuws Mechelen Buroform neemt er nog twee over

Buroform neemt er nog twee over

Buroform neemt er nog twee over

BuroformDe Mechelse drukkerijgroep Buroform heeft opnieuw twee bedrijven overgenomen: offsetdrukkerij De Hauwere en zeef- en digitale drukkerij Auwerprint, beide uit Dendermonde. Vanaf juli huizen drukkerij De Hauwere en Auwerprint in een nieuw kantoor in Dendermonde en wordt de productie geconcentreerd in Mechelen waar Buroform de laatste hand legt aan een nieuw en uitgebreid communicatie- en drukkerijcomplex. De overname door Buroform dateert reeds van oktober vorig jaar, maar Buroform komt nu pas naar buiten met het nieuws, nu de nieuwe structuur en de nieuwe naam van het bedrijf vastliggen. De Hauwere en Auwerprint heten voortaan samen De Hauwere Print.

Het is al de derde overname door Buroform in zes maanden. De Mechelse groep bundelt op die manier alle druk- en communicatiemogelijkheden. Via De Hauwere Print versterkt Buroform zich met een uitgebreide offset- en typo-afdeling (ambachtelijk drukwerk met reliëf, diepdruk en folie), maar ook met bedrukking van karton, verpakking en zeefdruk.

“Het opzet is duidelijk: technologische kennis en mogelijkheden verenigen in één groep met heel wat slagkracht. Zo kunnen we nog beter antwoorden op alle communicatievragen van onze klanten en behouden we alle knowhow en werknemers in de eigen groep”, aldus Karel Marynen, bestuurder van Buroform.

Dankzij centralisatie, innovatieve druktechnieken en crossmediale oplossingen neemt Buroform een steeds belangrijkere plaats in de sector in. “Door print en online media te combineren, bieden we het beste van twee werelden. Print en online versterken elkaar.” Om in te spelen op de sterke groei en uitgebreide diensten plant Buroform eind dit jaar een naamsverandering. De nieuwe naam zal alle entiteiten bundelen.

De Hauwere Print blijft wel actief in Dendermonde. “Voor de klanten en werknemers is dit goed nieuws. De Hauwere Print behoudt zijn identiteit en de vertrouwde aanspreekpunten in Dendermonde. Klanten genieten van nog meer mogelijke druktechnieken in een modern drukproces”, vertelt manager Jesse Marynen.

Buroform bestaat nu uit zeven grafische bedrijven, met naast De Hauwere Print ook Buroform, Crozz Communication, Drukkerij Michiels, Max Printing, Bo Magazine en Drukkerij Wuyts. De volledige productie wordt gecentraliseerd in Mechelen.

De Buroform-groep telt nu 55 medewerkers, 7 grafische bedrijven en 3 vestigingen in Mechelen, Booischot en Dendermonde. Samen zijn ze goed voor ruim 150 jaar ervaring in de grafische sector. Vorig jaar realiseerde de groep een omzet van 10 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Elf bedrijven over de kop

MECHELEN -De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Mechelen, heeft het faillissement van elf ondernemingen uit de regio geopend. De aankondiging dient… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.