Nieuws Mechelen BuroMuro is nieuw platform om kunstenaars te steunen

BuroMuro is nieuw platform om kunstenaars te steunen

'Water' een werk van Gijs Vanhee

BuroMuro is nieuw platform om kunstenaars te steunen

MECHELEN – Tot de voorbije zomer waren Bart Lenaerts (37) en Jolijn Gyssels (33) nopg de uitbaters van ontbijt- en lunchbar Noen op de Leermarkt. Nu starten ze met een nieuw project: BuroMuro.

BuroMuro is een platform waarop kunstenaars en grafisch vormgevers hun werken exclusief en in beperkte oplage verkopen. BuroMuro is momenteel enkel online actief al denken Bart en Jolijn op termijn ook aan een galerij waar ze de werken kunnen tentoonstellen.


“Per jaar worden er twee grote collecties uitgebracht. We vragen dan aan twintig ontwerpers om exclusief voor BuroMuro vier werken te maken. Die worden verkocht via het platform. Daarnaast komen er in de loop van het jaar ook verschillende kleinere collecties. Daarvoor werken de ontwerpers binnen een bepaald thema. Zo komen er geregeld nieuwe kunstwerken bij op de website”,
vertellen de ondernemers aan de Gazet van Antwerpen.

De ontwerpers die door hen werden gecontacteerd waren meteen erg enthousiast. Voor de tweede collectie in april zijn zelfs alle plaatsen al volzet.

www.buromuro.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

500 ge-3D-printe spiegelclips

SINT-KATELIJNE-WAVER - Op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver mochten de studenten de afgelopen maanden al regelmatig aanwezig zijn voor praktijklessen.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.