Nieuws Mechelen Café Het Maanlicht en Mechelse brouwerijen blazen met Zeeridder verdwenen bier nieuw leven in

Café Het Maanlicht en Mechelse brouwerijen blazen met Zeeridder verdwenen bier nieuw leven in

Café Het Maanlicht en Mechelse brouwerijen blazen met Zeeridder verdwenen bier nieuw leven in

MECHELEN – Café Het Maanlicht en brouwerijen Misty Moon en Het Anker slaan de handen in elkaar voor de creatie van een gloednieuw en op en top Mechels bier. Het bier, dat de naam Zeeridder kreeg, is gebaseerd op een oud recept van de voormalige brouwerij Chevalier Marin. “Heden en verleden komen mooi samen in dit project”, klinkt het.

Het idee voor Zeeridder ontstond aan de toog van café Het Maanlicht in de Frederik de Merodestraat in Mechelen. “Verzamelaar Marc Roos vertelde dat hij thuis het recept had van een biertje van de oude Mechelse brouwerij Chevalier Marin”, zegt cafébaas Kevin Polfliet. “Zo ontstond het idee om dat bier nieuw leven in te blazen. De woelige coronajaren gooiden eerst nog roet in het eten, maar nu kunnen we Zeeridder eindelijk voorstellen. Het is alvast de ideale manier om onze derde verjaardag te vieren.”

Voor de creatie van Zeeridder, dat is de Nederlandse vertaling van Chevalier Marin, werkte Het Maanlicht samen met bierfirma Misty Moon en brouwerij Het Anker. “Het is het eerste bier van externen dat gebrouwen wordt in de ketels van de Batteliek in Battel”, zegt Hans Rubens van Het Anker. “De Batteliek is in de eerste plaats een ontmoetingsplek waar mensen samen komen om lekker te eten en te drinken. Maar ook mooie projecten komen er samen, dat bewijst dit nieuwe bier. Het is een ode aan het rijke Mechelse bier- en brouwverleden.”

 

Zeeridder werd gemaakt op basis van een recept van de voormalige brouwerij Chevalier Marin. — © Dirk Vertommen

“Het is een licht bier met een alcoholpercentage van 5,5%”, legt huisbrouwer Marc De Laet van Misty Moon uit. “Het is een stevige pils die ook iets anders is van kleur en smaak dan de pils die de mensen gewoon zijn. Dit bier heeft veel meer karakter. Het heeft ook een heel lichte toets van amber. Het is een bier dat me doet denken aan de oude Mechelse bieren die ik ken van toen ik zelf bier begon te drinken, maar intussen verdwenen zijn. Zeeridder katapulteert me meteen terug naar mijn jeugd. Hopelijk zijn de klanten even enthousiast.”

Het nieuwe bier is op en top Mechels. Zo werd het blikje ontworpen door de Mechelse illustratrice Hannelore Goovaerts. “En het is voorlopig enkel te koop in café Het Maanlicht”, zegt Kevin Polfliet. “Vanaf september zal het ook te vinden zijn in verschillende drankenhandels.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.