Bekende Mechelse brasserie al zeker tot eind september dicht door make-over
LEEST, HOMBEEK - Brasserie Het Brughuis in Leest (Mechelen) blijft door verbouwingswerken alvast tot eind september gesloten. “Omdat we ons… Lees meer
BORNEM – Jarenlang was het Blarenbal de afsluiter van de Dodentocht. Nadat de laatste wandelaars de eindstreep in Bornem hadden bereikt, was er steevast het Blarenbal in de tent. Een feestje waarop iedereen, al dan niet met gehavende voeten, kon dansen. Maar het Blarenbal stierf een geruisloze dood. Cafébaas Jasper Vandenhoudt van de Hopschuur pikt het evenement nu opnieuw op en organiseert het in zijn zaak.
Al een tiental jaar is er geen Blarenbal meer na de Dodentocht. Van zo gauw de laatste wandelaar is ingescand, wordt er al gestart met het opruimen van de tent. “En eigenlijk begint Bornem dan vrij snel leeg te lopen. Wandelaars en bezoekers drinken nog wel iets op een terrasje, maar de Dodentocht is gepasseerd en eigenlijk is er in het centrum niet veel meer te beleven op zaterdagavond”, zegt cafébaas Jasper Vandenhoudt van de Hopschuur in de Stationsstraat.
“En daarom organiseer ik na afloop van de Dodentocht een feestje en blaas het Blarenbal nieuw leven in. Het Blarenbal is pure nostalgie. Dat is bijna cultureel erfgoed. De Dodentocht eindigen, dat doe je met het Blarenbal. Het perfecte einde van het Dodentochtweekend. Zelf ben ik er nooit naartoe geweest, maar veel mensen hadden het destijds wel over dat befaamde Blarenbal.”
Zelfs met blaren
Er komt een discobar in het café van Jasper en de dj van dienst is Puddie. “En iedereen is welkom. Zelfs mensen die nog moeilijk kunnen stappen omdat ze letterlijk blaren op hun voeten hebben van de Dodentocht, kunnen hier komen genieten van de muziek en een drankje. Net zoals dat vroeger ook gebeurde in de tent van de Dodentocht”, glundert Jasper.
40 uren open
De cafébaas is zich zelf ook al volop aan het voorbereiden op de Dodentocht. “Dat weekend blijven we gewoon dag en nacht open. Van vrijdagmiddag tot zondagochtend. We noemen het ook de ‘40 uren van de Hopschuur’. Naast de meer dan honderd bieren zijn er ook kleine snacks verkrijgbaar. Op vrijdag zal er hier traditioneel veel spaghetti worden gegeten. Typisch voor wie deelneemt aan de Dodentocht. En op zaterdagochtend is er spek met eieren. Voor de mensen die de Dodentocht hebben uitgestapt of voor de opgevers. Spek en eieren doen het altijd goed. Het ideale krachtvoer na 100 kilometer, of iets minder. En dan ’s avonds het Blarenbal. Zodat er toch nog iets te beleven valt na de Dodentocht.”
Het is niet de eerste keer deze zomer dat de Hopschuur uitpakt met muziek en optredens. “Iwein Jacobs en Vanmachine zijn al langsgeweest. Troubadour De Calle komt maandag 8 augustus voorbij en op 15 augustus treedt KoeKoeK op. Ja, vervelen doen we ons zeker niet deze zomer”, voegt Jasper nog toe.
LEEST, HOMBEEK - Brasserie Het Brughuis in Leest (Mechelen) blijft door verbouwingswerken alvast tot eind september gesloten. “Omdat we ons… Lees meer
WILLEBROEK - De gemeente Willebroek reikte woensdag het eerste horecavignet uit aan SMOKT op het August Van Landeghemplein in Willebroek.… Lees meer
LIER - Het schepencollege van Lier heeft beslist dat de horecazaken in het stadscentrum de komende drie winters opnieuw een… Lees meer
MECHELEN – Zoals de naam het al laat vermoeden vind je in de nieuwe popup-winkel van Toon Diependaele en Jan… Lees meer
MECHELEN - Boekenoutlet is terug en komt naar Mechelen met een stockverkoop in de Nekkerhal van 25 tot en met… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen