Nieuws Mechelen Cafetaria zwembad Geerdegemvaart wordt ‘Bardok’

Cafetaria zwembad Geerdegemvaart wordt ‘Bardok’

Cafetaria zwembad Geerdegemvaart wordt ‘Bardok’

MECHELEN – Vrijdag 17 september nam de cafetaria van zwembad Geerdegemvaart een frisse start. De nieuwe uitbaters zijn het Sundry Seeds team en Bardok. Bardok is een coöperatieve vennootschap van buurtbewoners die de cafetaria van het zwembad willen uitbouwen tot een trekpleister in de buurt.

Het initiatief is ontstaan vanuit vijf enthousiaste buurtbewoners. “De Colomawijk is een levendige buurt met heel wat bewoners uit diverse hoeken. Onze ambitie is om voor de buurt een gezellige ontmoetingsplaats te creëren, waar je in en uit kan lopen en ongedwongen kan genieten van een lekker hapje en een drankje. De extra troef van de locatie is de grote speeltuin waarin kinderen zich kunnen uitleven terwijl ouders even lekker kunnen uitblazen”, aldus Anneke Verbelen van Bardok.

Naast een bruisende ontmoetingsplek wil Bardok ook een springplank zijn voor startende ondernemers. Door het bieden van een laagdrempelige experimenteerruimte hoopt men de starters over hun koudwatervrees heen te helpen. Het leek Bardok dan ook vanzelfsprekend om hun concept uit te werken in partnerschap met Sundry Seeds.

De eerste ‘Sundry Seeds hub’ opende verleden jaar de deuren in de oude stadsbibliotheek van Mechelen. Sundry Seeds heeft in de oude bib vier ondernemers kansen gegeven en heeft nu een akkoord gevonden met Bardok. Door dat akkoord verhuist Sundry Seeds nu naar het stedelijk zwembad aan de Geerdegemvaart. Concreet kunnen startende ondernemers één of meerdere dagdelen per week de keuken voor hun rekening nemen en worden zij hierbij ondersteund door het Bardok team.

“Zo krijgen startende ondernemers de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het reilen en zeilen binnen de horeca en ervaring op te bouwen om nadien eventueel de stap naar een eigen zaak te zetten. Daarnaast is dit ook voor Mechelen interessant. Onze dienst Economie krijgt immers veel vragen van ondernemers die eerst willen testen met horeca, alvorens de grote stap te zetten. Door hen die kans te geven hoeven starters geen grote investeringen te doen en dienen ze geen grote risico’s te nemen”, zegt Greet Geypen, schepen van Economie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.